Search
Generic filters
Exact matches only

Huevos a la cubana (mic dejun cubanez)

În prima zi a anului ai tendința să mănânci la micul dejun, resturi ale aperitivelor din seara dintre ani, însă de această dată te provoc să încerci ceva nou. Pentru că 1 ianuarie este sărbătoare națională în Cuba, îți propun să încerci o rețetă de ouă cubaneze.

Ingrediente:

350 g orez
700 ml apă
250 ml pastă de roșii
4 ouă
1 cățel de usturoi
Ulei de măsline
2 banane ferme

Mod de preparare:

Primul lucru pe care îl vei face este să pui orezul la fiert, însă metoda prin care vei face asta va fi puțin diferită. Într-o oală mică pune cantitatea de apă, puțină sare și cățelul de usturoi la fiert. Când apa clocotește, adaugă orezul în apă, amestecă o dată cu o lingură de lemn, apoi acoperă oala și dă focul mai mic, pentru câteva minute. Peste cam 5 minute, uită-te la orez. Dacă observi că boabele au început să se umfle și că se apropie de suprafața apei, oprește focul, pune capacul înapoi și lasă orezul să se termine de fiert în căldura emanată de oală, pentru încă 6-8 minute. Când ridici capacul, după acest timp, ar trebui ca tot lichidul din oală să fie absorbit. Dacă acest lucru nu se întâmplă trebuie să reîncălzești oala puțin și să repeți procesul.

Pune pasta de roșii la încălzit (într-o crăticioară cu capac sau la microunde). Între timp, pune într-o tigaie puțin ulei de măsline la încins și călește banana (pe care ai tăiat-o în prealabil în jumătate, pe lungime) până când aceasta capătă o culoare ușor maronie. Ai însă mare grijă la cum o întorci de pe o parte pe alta, întrucât aceasta va fi moale și riști să se rupă. Fiecare jumătate de banană merge pentru o porție de mâncare, deci rețeta îți va da suficient preparat pentru 4 porții.

Odată ce orezul este gata, ia o cană sau un bol mic și umezește-l, apoi pune orezul în interior, înghesuindu-l acolo. Te poți folosi de dosul unei linguri pentru a apăsa orezul. Faci asta pentru ca orezul să capete forma vasului în care este pus. Întoarce vasul pe farfurie, bate ușor în peretele exteriorul acestuia și apoi ridică-l de pe farfurie. Rezultatul ar trebui să fie orezul, format, pe farfurie. Într-o tigaie, încălzește niște ulei de măsline (suficient încât să fie cel puțin o jumătate de centimetru adânc) și prăjește un ou (făcut ochi). Presară-l cu puțină sare dacă dorești, și pune-l pe farfurie, alături de orez și banană. Toarnă peste orez pastă de roșii fierbinte și servește totul alături de pâine pe care să o înmoi în gălbenușul moale.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *