Fiecare dintre noi avem dimineți în care suntem în întârziere și trebuie să sărim peste câțiva pași din rutina noastră de dimineață. Indiferent de motivul grabei și de locul spre care te îndrepți, încearcă să nu neglijezi niciodată micul dejun. Asta pentru că beneficiile micului dejun sunt dovedite științific și la fel sunt și efectele negative ale lipsei acestuia. De aceea, venim cu câteva idei care ar putea să îți fie utile în diminețile grăbite:
Mic dejun cu fructe și brânză
Sursă foto: Stephanie Frey
Prima soluție pe care ți-o ofer este una delicioasă și rapidă. Îți recomand să optezi pentru o brânză proaspătă de vacă sau brânză cottage, pe care să o asociezi cu câteva dintre fructele tale preferate. Acestea pot fi fructe de sezon sau fructe care se pot cumpăra pe tot parcursul anului. Combinația îți va aduce un aport semnificativ de proteine și calciu.
Cereale cu lapte:
Sursă foto: Steven Cukrov
Acesta este cel mai clasic meniu de mic dejun posibil. Alege doar laptele (sau iaurtul) și cerealele tale preferate și savurează rapid masa de dimineață. Atenție, însă, la tipul de cereale pentru care optezi. Verifică informațiile nutriționale de pe ambalaj și asigură-te că acestea conțin între 3 și 5 mg de fibră și că sunt cereale integrale.
Omletă:
Sursă foto: Margouillat
O altă sugestie rapidă este omleta. Aceasta poate fi preparată în decursul a 5 minute și savurată chiar și într-un sandviș. Iar cum există o varietate mare de rețete de omletă, sigur nu ai să te plictisești de ea.
Smoothie:
Sursă foto: Julia Sudnitskaya
Smoothie-ul e o variantă perfectă pentru cei care preferă să ia micul dejun în drum spre serviciu. Precum în cazul omletei, rețetele de smoothie sunt multe și diverse, iar asta înseamnă că poate fi personalizat pentru gustul tău. Aceste băuturi consistente îți pot oferi vitaminele și mineralele de care ai nevoie, dar și senzație de sațietate până la ora prânzului.
Pâine prăjită:
Sursă foto: Aleksandrs Samuilovs
Avantajul pâinii prăjite dimineața este faptul că poți face altceva până când pâinea este gata. Iar când vine vorba de topping-uri, poți opta pentru variante dulci sau variante sărate. Și acest mic dejun poate fi consumat sub formă de sandviș, în timpul navetei spre locul de muncă.
Ține cont de faptul că există anumite electrocasnice care îți pot facilita prepararea micului dejun. Printre acestea enumăr blenderul, prăjitorul de pâine sau slow cooker (în care poți programa de seara prepararea micului dejun). O altă alternativă e să îți prepari micul dejun la microunde.
Tu cum preferi să iei micul dejun când ești în grabă?