Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Mic dejun cu hash de cartofi dulci

Probabil ai mai auzit prin filmele americane de „hash browns”. Ei bine, acestea sunt făcute din cartofi răzuiți sau mărunțiți și prăjiți în ulei. Eu îți propun o altă variantă de hash brown, cu cartofi dulci, pe care să o savurezi dimineața, atunci când ai poftă de ceva bun și rapid. Trebuie să ții cont de faptul că rețeta face două sau trei porții, așa că adapteaz-o după numărul de persoane pe care vrei să le servești.

Ingrediente:

1-2 cartofi dulci
Rozmarin proaspăt
4-5 căței de usturoi
6-8 felii de bacon sau șuncă
Condimentele tale preferate pentru friptură
2-3 linguri de ulei de cocos
O ceapă mai mare sau două mici
2-3 ouă

Mod de preparare:

Vei începe prin a mărunți feliile de bacon și a le pune la prăjit într-o tavă încinsă. Lasă-le să sfârâie pe foc, timp în care tu vei spăla cartofii dulci și vei începe să îi mărunțești în cubulețe suficient de mici încât să poată fi mâncate. Este de preferat să nu cureți cartofii dulci de coajă înainte să îi gătești, pentru că aceasta este plină de nutrienți benefici organismului. În schimb, asigură-te că ai spălat bine cartofii. Când bucățile de bacon încep să se rumenească, scurge grăsimea din tigaie, adaugă uleiul de cocos (pe care îl poți înlocui cu unt dacă preferi) și apoi, aruncă bucățile de cartof dulce în tigaie.

Acesta este un moment propice pentru ca tu să începi să mărunțești ceapa, usturoiul și rozmarinul.

După ce cartofii s-au prăjit bine și au devenit maronii, presară ceapa, usturoiul și rozmarinul mărunțite mai devreme și, alături, de ele, adaugă și condimentul tău preferat (sau sare). Permite aromelor să se îmbine pe foc, timp de câteva minute, iar apoi oprește focul. Într-o tigaie curată, pune puțin unt sau ulei și prăjește ouăle în acestea. O altă variantă este să faci ouă poșate, dacă preferi să nu folosești ulei.

Servește totul cu o roșie proaspătă, avocado și sunt convinsă că îți vei începe ziua cu bună dispoziție. Dacă nu îți place avocado sau pur și simplu preferi altceva, poți consuma acest mic dejun și alături de sosuri gustoase precum cel de chili sau ketchup.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *