logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Mic dejun dulce cu orez brun

Orezul brun e mai sănătos decât cel alb însă acesta fierbe mai greu. De aceea, majoritatea opțiunilor de orez brun de pe piață sunt prefierte. Profitând de treaba asta, te poți bucura de un mic dejun rapid și delicios, care nu e nimic din ce-ai obișnuit să mănânci până acum.

Ingrediente:

350 ml apă
Un vârf de linguriță de sare
190 g orez brun prefiert
Fructe uscate, după preferințe
170 ml lapte
Un vârf de cuțit de nucșoară măcinată
2-3 linguri zahăr brun

Mod de preparare:

Într-o crăticioară, adaugă puțină sare în cei 350 ml de apă și las-o să fiarbă. Adaugă apoi orezul brun și bucățile de fructe uscate. Acoperă totul și lasă-l să fiarbă aproximativ 12-14 minute sau până când orezul este pufos și lichidul s-a absorbit. Amestecă totul cu laptele și nucșoara și mai lasă-l pe foc încât să se încălzească bine. Servește totul cu zahăr brun presărat peste.

Această rețetă face 4 porții de mic dejun cu orez așa că adaptează cantitățile la nevoile tale. De asemenea, pe lângă fructele uscate poți adăuga, după ce l-ai gătit, fructe și nuci proaspete cum ar fi bananele, diferite fructe de pădure sau alune de pădure. Poți de asemenea să îl păstrezi la rece pentru a avea micul dejun pregătit pentru următoarele două dimineți.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *