Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
rețetă shakshka
rețetă shakshka

Mic dejun tunisian: Shakshuka

Tunisia sărbătorește azi, 20 martie, aniversarea zilei în care tunisienii și-au proclamat independența față de Franța și Republica Tunisiană s-a format. În cinstea acestei zile, îți propun să încerci un preparat tradițional tunisian pentru micul dejun: Shakshuka. Acest preparat este specific mai multor țări nordafricane, inclusiv Marocul, însă fiecare stat are propria variație a acestuia.

Ingrediente:

3-4 ouă

400 g roșii mărunțite

1 ardei roșu

1 ceapă

3-4 căței de usturoi

1 lingură de piure de roșii (pastă de roșii sau roșii pasate)

2-3 linguri de pătrunjel mărunțit

1 lingură de zahăr brun

Câteva linguri de ulei de măsline

Condimente:

1 lingură de paprică

2 lingurițe de turmeric

O linguriță și jumătate de chimion

1 linguriță scorțișoară

O jumătate de linguriță de piper negru măcinat

Sare după gust

Mod de preparare:

Începe prin a mărunți ceapa și ardeiul roșu. Între timp, într-o tigaie mai mare, pune uleiul de măsline la încălzit. Călește ceapa pentru 6-7 minute, până când aceasta capătă o culoare aurie și devine ușor translucidă. Adaugă, apoi, ardeiul mărunțit și continuă să călești totul pentru încă 5-6 minute, la foc mediu. Nu uita să amesteci din când în când. După ce ardeiul a deveni moale, adaugă și usturoiul, pe care îl poți zdrobi și adăuga întreg dacă vrei să îl scoți din preparat la final sau poți să îl mărunțești și să îl amesteci cu restul compoziției.

Amestecă pasta de roșii cu roșiile tăiate, jumătate din cantitatea de pătrunjel mărunțit, zahărul, harissa* și condimentele și combină-le pe toate în tigaie.  Lasă totul pe foc pentru încă 5-7 minute.

Odată ce lichidul a început să se evapore, poți adăuga ouăle, unul câte unul. Asigură-te că ouăle stau pe suprafața sosului și nu ajung la fundul tăvii, ca să nu se ardă. Acoperă tigaia cu un capac și lasă totul să se gătească pentru aproximativ 5 minute, la foc mediu. La final, decorează totul cu restul de pătrunjel mărunțit.

* Harissa este opțională, dar este de preferat să fie folosită pentru autenticitatea preparatului. Dacă nu o găsești în supermarket o poți înlocui cu puțină pastă de ardei iute

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *