Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Cereale
Cereale

Micul dejun îmbunătățește sănătatea inimii

Importanța mesei de dimineață este incontestabilă, iar cei care obișnuiesc să ia micul dejun în fiecare zi știu și de ce. Beneficiile sunt multiple și nu are rost să le înșirăm aici, ci vom discuta specific despre legătura directă pe care alimentația sănătoasă dimineața o are cu sănătatea inimii.

În 2013, cercetătorii americani de la Harvard School of Public Health au publicat un studiu în 23 iulie în publicația Circulation a organizației American Heart Association. Studiul a cerut mai multor bărbați să completeze diferite chestionare legate ceea ce mânâncă și când mănâncă, monitorizându-i timp de 16 ani, conform medicalnewstoday.com.

Rezultatele au arătat că cei care obișnuiau să sară peste micul dejun au avut riscuri mai ridicate de atacuri de cord sau boli de inimă mortale.

Liderul acestui studiu, cercetătoarea Leah Cahill, a explicat rezultatele prin declarația următoare: ”Evitarea micului dejun poate conduce la un număr mai mare de factori de risc, inclusiv obezitate, presiune ridicată a sângelui,diabet și nivel ridicat de colesterol, afecțiuni care în timp pot conduce la atacuri de cord”.

Pentru a obține aceste rezultate, studiul a folosit metoda chestionarului pe 26,902 bărbați cu vârste cuprinse între 45 și 82 de ani, pe care i-au urmărit timp de 16 ani, din 1992 până în 2008. Dintre aceștia, 1572 de bărbați au suferit atacuri de cord nefatale sau au murit din cauza bolilor de inimă.

Analiza informațiilor a scos la iveală faptul că cei care nu au consumat micul dejun erau cu 27% mai predispuși la infarct sau moarte cauzată de boli de inimă decât bărbații care aveau obiceiul de a mânca dimineața.

Tiparul stabilit de cercetători al celor care obișnuiau să sară peste masa de dimineață este următorul: bărbați singuri, mai tineri, fumători, lucrători full-time, nu făceau exerciții fizice și obișnuiau să consume alcool.

Unul dintre sfaturile date de către Leah Cahill în urma studiului făcut de ea și echipa sa a fost acesta: ”Introdu mai multe tipuri de mâncăruri sănătoase în micul dejun. Aceasta este o cale ușoară prin care te asiguri că masa îți oferă energia potrivită și un echilibru de nutrienți, proteine, carbohidrați, vitamine și minerale”.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *