Deși principala masă în Bolivia este prânzul, nici micul dejun – sau desayuno – nu este în totalitate ignorat, deoarece și ei cunosc importanța unei alimentații corecte de dimineață. Ceea ce vedeți în imagine sunt așa numitele saltenas, niște produse de patiserie umplute cu legume, ouă, cartofi și măsline, peste care se presară diferite condimente.
Aceste preparate sunt de regulă consumate imediat după trezire, la micul dejun, dar pot servi și drept snacks-uri pe parcursul dimineții, în așteptarea prânzului. În aceste cazuri, dimineața se mai servește cafea și diferite feluri de biscuiți. O altă mâncare populară mai este și salchipapa, care reprezintă niște cartofi franțuzești serviți cu bucăți de carne.
Turiștii pot să simtă cel mai bine spiritul bucătăriei boliviene în micile orașe, din care nu lipsesc cafenelele și locurile de luat micul dejun. Puține orașe din Bolivia nu au așa ceva. Aceste cafenele sunt pline de culoare și de viață, iar pentru un turist ar putea chiar să pară copleșitoare. Dar ospitalitatea oamenilor și multitudinea de preparate din care poți alege te face să te simți confortabil, de oriunde ai veni.
Desigur, în ceea ce privește băuturile, micul dejun bolivian este întotdeauna însoțit de cafea. Mai exact, cafe con leche.