logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun în Maroc

Bucătăria marocană a adunat, de-a lungul timpului, influențe mediteraneene, andaluze, arabe și berbere (obiceiuri ale unui trib indigen nord-african). Astfel, vei întâlni o varietate de preparate, toate delicioase, bazate pe carne de pui sau miel și legume. Prima masă a zilei este compusă din alimente care pot fi consumate și alături de ceai sau ca o cină ușoară și poate conține diferite feluri de pâine, gemuri, brânzeturi sau unt. Cele mai des întâlnite tipuri de pâine sunt cele în stil lipie și cea numită Baghrir, o pâine în stil clătită, din griș, care poate fi considrată, ca textură, o combinație între o clătită americană și o crumpet englezească. Acestea sunt, des întâlnite la masa de dimineață, servite cu sirop din unt topit cu miere. Tot din familia clătitelor fac parte și tradiționalele Msemen, o delicatesă foarte îndrăgită la marocani, echivalentul bine-cunoscutelor clătite românești. Tot la micul dejun pot fi servite și sfenj, un fel de gogoși cu zahăr.

Cu toate acestea, nu este exclus ca la micul dejun să fie servite și diferite feluri de supă. Cea mai întâlnită supă este cea făcută din carnea uscată numită khlea, care poate fi combinată și cu ouă prăjite. Această combinație poate fi servită pe tot parcursul zilei, nu doar la micul dejun. Un alt tip de supă, numit Bessara, este consumată în special în timpul Ramadanului pentru că este atât de sațioasă încât poate susține o zi întreagă organismul. Această supă este făcută din boabe de fasole Fava și poate conține și un cap de vită sau miel, dar poate fi și vegetariană.

Alimentele de la masa de dimineață sunt, de obicei, acompaniate de cafea sau ceaiul marocan (ceai verde cu mentă). În afara acestora, mai poate fi consumat și sucul de portocale proaspăt stors.

Diferențe regionale

Desigur, și aici există diferențe de la o zonă la alta, iar unii marocani spun chiar că nu poți găsi un mic dejun tradițional marocan în marile orașe, ci doar în zona rurală. Acesta poate fi compus din ouă ochiuri, cu un triunghi de brânză topită și ulei de măsline, alături de o bucată de pâine marocană, iar apoi fiind consumată o bucată de brânză din lapte de capră. Ca și orice preparat arabesc, acesta se servește fără tacâmuri, fiind obișnuit să mănânci cu mâna.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *