logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun în Mauritius

Republica Mauritius, după cum este denumită oficial, este o insulă aflată în largul coastelor africane, în partea de sud-vest a Oceanului Indian. Între Mauritius și continentul african se află și Insula Madagascar, un teritoriu extrem de interesant în ceea ce privește fauna și flora pe care le adăpostește.

Mauritius a fost descoperită în 1507 de către portughezul Pedro Mascarenhas și ocupată în 1598 de către amiralul van Warwick, devenind astfel colonie olandeză. Ulterior, ea a trecut pe rând sub dominație franceză și britanică, iar din 1968 și-a declarat independența.

Bucătăria tradițională din Mauritius este influențată de chinezi, europeni și indieni. Dintre aceste influențe cea mai puternică pare a fi cea franceză. Ingredientul simbol al preparatelor locale este reprezentat de fructele de mare.

Dintre alimentele pe care le vei întâlni cel mai des în Mauritius se remarcă bouillon, salata de pește, curry, murături, supe de tăiței, carne de pui și vită, pește, scoici și fasole.

Micul dejun nu beneficiază de o atenție aparte în Mauritius, deoarece localnicii obișnuiesc să mănânce mâncarea gata preparată cu o zi înainte. Poți însă întâlni clasicele ouă prăjite, salate de legume, fructe proaspete și diverse tocănițe din carne de pui sau vită.

Cafeaua este foarte populară în Mauritius. O poți găsi în hoteluri, restaurante sau chiar și la vânzătorii ambulanți de pe stradă.

Citește și despre micul dejun în Malawi.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.