Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Monaco este a doua cea mai mică țară din lume (după Vatican), fiind situată pe Coasta de Azur (Riviera Franceză). Statul se învecinează într-o parte cu Marea Mediterană și în cealaltă parte cu teritoriul Franței.

Datorită dimensiunilor reduse ale țării, Monaco este constituit în principal din orașul Monaco și zonele din jurul acestuia. În același timp, țara are și cea mai densă populație din întreaga lume, având în jur de 18.000 de locuitori pe kilometru pătrat.

Datorită apropierii față de Franța, preparatele culinare franceze au un rol deosebit de important în bucătăria tradițională din Monaco. Pe lângă acestea însă, mai găsim și influențe italiene. Alimentele frecvent folosite în preparatele autohtone sunt fructele de mare și peștele. Nimic de mirare în asta, ținând cont de faptul că Marea Mediterană acoperă una din granițele țării.

Micul dejun este de obicei o masă foarte ușoară, oamenii preferând să mănânce mai bine la prânz și cină. Prima masă a zilei constă de regulă în ceai cu pâine proaspătă unsă cu gem, dulceață sau miere. Laptele poate înlocui ceaiul, iar produsele de patiserie cumpărate din brutării sau făcute în casă pot înlocui clasica pâine. Ouăle prăjite sau făcute omletă sunt și ele des întâlnite, alături de ocazionala șuncă sau diferite brânzeturi.

În oraș vei avea de ales dintr-o gamă mult mai largă de opțiuni. Poți găsi în restaurante salate de legume, fructe proaspete, sucuri de fructe, mezeluri și chiar carne de pui, vită, pește sau porc.

Citește și despre micul dejun în Republica Moldova.

Damian

Damian

Când nu scrie, Damian citește, iar când nu citește, joacă jocuri video. Este masterand în Publicitate la Cluj-Napoca, iar pentru noi scrie cel mai des despre lucrurile actuale care se întâmplă peste tot în lume.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *