logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun în Portugalia

Deși accesul la Oceanul Atlantic face ca Portugalia să aibă o gastronomie predominant bazată pe pește, există multe influențe din gastronomia mediteraneeană. Atunci când gătesc, portughezii folosesc multe condimente picante, printre care piri piri (un ardei iute extrem de picant), usturoi sau piper, dar și vanilie, scorțișoară sau șofran. Pe lângă asta, uleiul de măsline este o parte importantă din gastronomia portugheză.

Cu toate acestea, micul dejun nu este o masa foarte importantă pentru portughezi. Aceștia obișnuiesc să consume alimente simple și ușoare la micul dejun, pe care îl servesc în mod normal acasă sau într-o cafenea în drum spre muncă. Așa cum ai bănui, produsele de patiserie sunt foarte comune în Portugalia, fiind disponibile și ca semipreparate ce pot fi coapte acasă pentru a fi servite la micul dejun. În cazul în care produsele de patiserie nu sunt disponibile sau nu sunt pe gustul celor care servesc micul dejun, pâinea prăjită cu gem, diverse creme sau alături de șuncă este o opțiune foarte obișnuită. Spre deosebire de majoritatea dintre noi, portughezii nu ung pâinea cu unt, iar atunci când o așază la masă, aceasta trebuie să fie ori pe marginea farfuriei, ori așezată fix lângă farfurie.

Bucătăria portugheză prezintă mai rar dimineața ingredientele comune restului Europei, precum ouă, cârnați, bacon sau fasole. Această discrepanță se explică datorită coloniștilor care s-au întors din Americi.

În ceea ce privește băutura preferată a portughezilor la prima masă a zilei, aceasta este în mod cert cafeaua, numită deseori „bica” după gura aparatului de cafea. Consumă această băutură în diferite feluri, cele mai obișnuite metode de a consuma cafea fiind cu lapte, simplă, galão (o cafea cu spumă de lapte în proporție de trei sferturi spumă de lapte și un sfert cafea), a meia de leite (cafea și spumă de lapte în proporții egale; se traduce jumătate de lapte). În cazul în care cafeaua nu este băutura preferată, ceaiul se consumă cald și alături de lapte.

Cei mici preferă să consume iaurturi, cereale cu lapte și lapte cu ciocolată dimineața, la micul dejun.

Micul dejun servit la pastelaria (patiserie, cafenea) este savurat, în special, în weekend, când oamenii au timp să se relaxeze pe o terasă pentru a consuma alimentele.

Descoperă cum arată micul dejun și în alte țări de pe mapamond!

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *