Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun în Țara Galilor

Cu toate că face parte din Regatul Unit al Marei Britanii, Țara Galilor (Wales) este privit ca un stat de sine stătător, la fel cum se întâmplă și cu Anglia, Irlanda de Nord și Scoția. Fiecare dintre aceste țări de pe teritoriul Marii Britanii și Irlandei, au reprezentanți în guvernul de la Westminster.

Fiind considerați unul dintre puținele popoare celtice moderne, galii sunt extrem de naționaliști. De fapt, ei se străduiesc să facă distincția dintre ei și englezi, una cât mai evidentă. În acest sens, gastronomia specifică nu face excepție. Cu toate acestea, există și câteva elemente comune între acestea.

Galii preferă să folosească alimente de proveniență locală chiar și atunci când pregătesc mâncăruri care nu sunt neapărat tradiționale. Toate aceste eforturi sunt făcute cu scopul de a aminti constant turiștilor că se află în Țara Galilor, nu în Anglia.

Unul dintre preparatele iubite de galezi este numit „Welsh Rarebit”, fiind de fapt felii de pâine toast, acoperite cu cașcaval sau brânză proaspăt topită. O altă variantă este ca brânza să fie încorporată, alături de muștar și condiment, într-un sos Bechamel, care se toarnă peste feliile de pâine.

Totodată, Țara Galilor are o variant proprie a micului dejun englezesc, un preparat cu care are elemente comune, dar de care se diferențiază, totuși, extrem de ușor. Acesta este unul variat și poate conține felii de bacon, varietăți locale de cârnați, budincă neagră, fasole coaptă sau legume la grătar. Pe lângă acestea, însă, micul dejun galic conține și cockles (un fel de scoici) și laver bread (pâine cu un sortiment de alge comestibile, numite laver). De fapt, galezii obișnuiesc să consume deseori pește și fructe de mare la micul dejun.

În ceea ce privește băutura preferată de galezi, aceștia iubesc să consume ceaiuri tradiționale, cafea sau sucuri natural de fructe, însă nu este deloc neobișnuit să găsești diverse tipuri de bere, precum Welsh Ale, printre opțiunile de băuturi disponibile la micul dejun.

Cu toate acestea, trebuie menționat un lucru: în cazul în care vizitați Țara Galilor și vreți să gustați mâncărurile tradiționale, aveți grijă să nu le comparați cu cele ale vecinilor englezi, pentru că s-ar putea să cauzați tensiune în încăpere.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *