logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun pentru bebeluși

mic dejun pentru bebeluși

Atunci când ai un copil, responsabilitățile se înmulțesc înzecit. Iar una dintre cele mai mari griji pe care le au părinții se referă la alimentația corectă a bebelușului lor o dată ce sunt introduse alimentele solide în meniul zilnic.

Tocmai pentru că bebelușii necesită nutrienți, masa de dimineață trebuie să fie una foarte diversificată și bogată în vitamine, calciu și fibre. Alimentele care conțin acești nutrienți sănătoși recomandați copilului tău pot fi cereale, fructe proaspete sau uscate, terciul de ovăz, grisul cu lapte sau orice alte alimente preparate cu lactate.

Ceea ce proaspeții părinți trebuie să evite este îndulcirea preparatelor cu zahăr, care chiar dacă sunt pe placul celor mici, este foarte bine ca aceștia să fie învățați să nu îl consume. Locul zahărului în alimentație poate fi luat de către miere, sirop de arțar sau melasă.

La micul dejun, cele mai recomandate alimente de către specialiști sunt fructele, care pot fi consumate indiferent de formă, atât timp cât nu sunt sub nicio formă îndulcite cu zahăr. Bananele, caisele, piersicile, portocalele sau merele sunt printre cele mai bune fructe de servit la micul dejun.

Alimentele recomandate pot fi combinate și diversificate, astfel încât bebelușul să nu simtă rutina, dar și pentru a-i asigura creșterea și dezvoltarea sănătoasă. Niște exemple de alimente recomandate găsiți în lista de mai jos:

Pâine integrală prăjită, unsă cu cremă de brânză

Brânză cottage, alături de fructe feliate

Piure de fructe cu cereale

Ouă prăjite cu pâine integrală

Fructe de pădure proaspete și banane făcute piure

Terci de ovăz

Gris cu lapte

Ouă fierte, alături de brânză rasă

Cereale pentru bebeluși

Felii de fructe proaspete cu iaurt natural

Omletă gătită fără ulei, cu pâine integrală.

Este foarte important ca toate aceste alimente să fie introduse în alimentație treptat, cu mare atenție, pentru a evita eventualele reacții alergice.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *