Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Mini clătite în stil american

În orice moment din zi sau din noapte, clătitele sunt desertul ideal și sănătos la care să recurgem atunci când vrem ceva făcut în casă. Gem, faimoasa Nutella, banane, căpșuni, sirop de arțar sau marmeladă, oricare dintre elementele menționate ar putea să ofere un nou gust mini clătitelor în stil american cu care au crescut mulți dintre noi prin intermediul televizorului. Acestea fiind spuse, dacă ești curios să regăsești rețeta, rămâi cu noi în cele ce urmează!

Ingrediente:

  • O cană de făină;
  • O ceașcă de lapte;
  • Două ouă;
  • O lingură de miere;
  • O linguriță de esență de vanilie;
  • O linguriță rasă de bicarbonat de sodiu
  • Un vârf de cuțit de sare;
  • Ulei (de fiecare dată când este necesar).

Mod de preparare:

Primul lucru pe care trebuie să îl faci ca să ai parte de niște delicioase mini clătite în stil american este să separi albușurile de gălbenușuri, în două boluri separate. Odată puse albușurile într-un loc, utilizează mixerul până când obții o spumă. Apoi, încorporează în bolul cu gălbenușurile bicarbonat de sodiu, miere, esență de vanilie pentru aromă și un praf de sare. La final, amestecă fiecare compoziție din fiecare bol (albușuri și gălbenușuri) până când obții o spumă consistentă. Pentru a îngroșa puțin compoziția, adaugă făină și lapte în cantități diferite până când se obține un fel de smântână.

Mod de preparare (la cald):

Chiar dacă seamănă cu clătitele clasice, cele americane diferă prin forma și modul lor de prezentare. De altfel, începutul este asemănător, mai explicit adăugarea uleiului în tigaie. Așteptăm astfel ca acesta să se încingă și punem câte un polonic mic din aluatul de mini clătite în stil american, fără însă a le întinde. Astfel, obținem pe această cale niște cercuri mici, până când ne perfecționăm și dăm de cercul perfect.

Mod de servire: 

Bineînțeles, ajungem și la cea mai dulce parte, anume finalizarea întregului proces. Pentru a fi siguri că rezultatul este întocmai cel vizat, aducem pe masă toate topping-urile pe care le avem în cămară, frigider sau la subsol. În funcție de dorințele și gusturile celor care vor avea parte de asemenea bunătăți, putem asezona mini clătitele și să le servim cât încă sunt calde. Dacă însă îți dorești să încerci ceva nou, inedit, ai putea să mizezi pe siropul de arțar și pe proprietățile sale benefice și hrănitoare. Este efectiv o bucurie să încerci ceva nou în fiecare zi, iar mini clătitele în stil american nici că au nevoie de mai mult!

Cover - Sursă foto: freepik.com

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *