Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Unii zic că este esențial ca să poți scădea în greutate, alții că te face mai deștept. Iar tu, nu știi ce să mai crezi. Toate articolele astea științifice pot să se contrazică foarte ușor unul pe celălalt. Citește care sunt cele mai mari mituri despre micul dejun și care dintre acestea sunt adevărate sau false.

Micul dejun te ajută să slăbești

FALS. Greutatea este influențată cel mai tare de ce mănânci, nu când mănânci. Nu îți imagina că poți să mănânci doar clătite americane sau brioșe bogate în zahăr și carbohidrați și să slăbești doar pentru asta. Ca să scazi în greutate trebuie să mănânci sănătos, la intervale regulate și să îți controlezi aportul caloric. Dacă ceea ce îți dorești e să slăbești, încearcă să mănânci alimente cu un conținut mare de fibre și un aport caloric mic. Astfel te vei simți sătul până la prânz, fără să fi mâncat un număr prea mare de calorii.

Micul dejun te ajută să ai energie dimineața

ADEVĂRAT. Fie că vrei doar să ai energie ca să-ți faci treburile, sau vrei să ai energie pentru a face exerciții fizice, consumul alimentelor potrivite te poate ajuta să ai energia necesară pentru a realiza activitățile de dimineață. Pentru a-ți maximiza antrenamentul de dimineață ai nevoie de proteine și carbohidrați care să-ți alimenteze corpul cu energie. Astfel, la final nu vei avea glicemie scăzută și nu te vei simți ușor amețit. Alimentele precum bananele, fulgii de ovăz sau un smoothie cu iaurt sunt perfecte pentru o gustare înainte de mișcare.

Dacă mănânci micul dejun, vei mânca mai puțin pe parcursul zilei

FALS. Deși pare logic, faptul că mănânci micul dejun nu înseamnă că automat vei mânca mai puțin în restul zilei. Și reciproca e valabilă – dacă sari peste micul dejun nu înseamnă automat că vei mânca mai mult. Vei simți senzația de foame mai tare probabil, dar ține de controlul tău dacă acționezi asupra senzației sau nu.

Ideea de bază e că nu contează așa de mult momentul în care mănânci, ci cantitatea și calitatea mâncării. Mai mult este important să ții cont de faptul că fiecăruia i se potrivesc lucruri diferite, iar asta se aplică inclusiv la micul dejun. Trebuie să găsești combinația perfectă de alimente pentru tine și te vei simți mult mai alert, mai sănătos.

Citește și De ce nu pot mânca dimineața?

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *