Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Omletă în stil asiatic

Bucătăria asiatică a avut dintotdeauna secretele ei bine păstrate, care fac ca mâncărurile gătite în stil asiatic să primească un gust aparte. Nici banala omletă nu se abate de la regula asta în Asia.

Ingrediente:

4 ouă
1 jumătate de ardei chili fără semințe și mărunțit
3 cepe verzi feliate subțire
1 lingură ulei de arahide
40 g muguri de mazăre de zăpadă (specifici bucătăriei asiatice – pot fi opționali)
50 g ciuperci
1 linguriță sos soia
120 g orez fiert

Mod de preparare:

Sparge două dintre ouă într-un bol și bate-le ușor cu furculița, adăugând jumătate din cantitatea de ardei iute și jumătate din cantitatea de ceapă verde.

Într-un wok, pune uleiul și rotește tigaia ca să se tapeteze cu ulei. Lasă să se încingă puțin la foc mediu și apoi toarnă amestecul de ouă în interior, asigurându-te că baza tăvii este acoperită de ou. Lasă-le să se gătească în jur de 30 secunde sau până când baza amestecului se solidifică. Împătură apoi omleta în două și înclină puțin tigaia astfel încât orice parte necoaptă de ou să curgă spre margine. Mai lasă omleta pe foc încă 30 secunde și apoi întoarce-o pe cealaltă parte și las-o să se coacă până devine ușor maronie (omleta trebuie să rămână moale în interior). Scoate omleta din tigaie, plaseaz-o pe o farfurie și acoper-o să rămână caldă.

Sparge celelalte două ouă, adăugând restul ingredientelor mărunțite în ou și amestecându-le bine cu o furculiță. Repetă aceiași pași de gătire ca la prima omletă. Taie apoi omletele în jumătate și servește-le în două farfurii, asezonate cu sare, piper și sos de soia și presară peste muguri de mazăre de zăpadă (opțional). Omleta e servită cu o garnitură din orez.

Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *