Micul dejun poate fi plictisitor dacă mănânci același lucru de fiecare dată. Iar dacă nu îți place să mănânci dulce de la prima oră a dimineții, ai mai puține opțiuni decât ți-ar plăcea. Deși nu te-ai gândi să consumi orez la micul dejun, acesta face, până la urmă, parte din familia cerealelor și poate să îți ofere sațietatea de care ai nevoie dimineața.
Ingrediente:
1 ceapă verde
100 g orez brun prefiert (alege orezul prefiert, pentru că orezul brun fierbe ceva mai greu decât orezul alb)
1 linguriță oțet din vin roșu
Sare și piper după gust
1 lingură ulei măsline
1 ou
1 sfert de avocado
Mod de preparare:
Pune orezul brun în apă la fiert pentru 10-15 minute pentru a se rehidrata și găti complet. Strecoară-l apoi și pune-l într-un vas, alături de oțetul de vin roșu și ceapa verde mărunțită. Asezonează totul cu sare și piper și amestecă-le bine.
Într-o tigaie, pune uleiul de măsline la încins și sparge oul odată ce e fierbinte uleiul. Așteaptă ca albușul să se coaguleze (aproximativ un minut), apoi întoarce oul cu o spatulă, ca să fie complet gătit. După preferințe, poți face oul să aibă gălbenușul moale sau complet coagulat.
Pune oul peste amestecul de orez și taie avocado în cubulețe. Nu uita să pui și puțin sos iute dacă îți place mâncarea picantă.
Acest mic dejun este perfect pentru o zi în care ai nevoie să rămâi plin până la prânz, conține carbohidrați care să-ți ofere energie, dar și fibră și grăsimi benefice pentru organism (din avocado). În plus, este foarte ușor de făcut.