logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Orez cu năut (de post)

Ne aflăm în Joia Mare, ziua în care avea loc Cina cea de taină. Cu toate acestea, noi nu vom vorbi despre ultima masă a zilei, ci despre prima. Pentru că timpul tău e limitat dimineața, îți propun să pregătești o rețetă simplă și delicioasă, care să îți ofere sațietate și care poate fi consumată și pe parcursul zilei. Partea bună e că, dacă vrei, poți folosi această rețetă și în varianta „de dulce”, alăturându-i un ou ochi sau puțină carne de pui sau vită.

Ingrediente:

400 g năut fiert (poate fi din conservă sau fiert de tine, caz în care va trebui să îl lași la înmuiat peste noapte înainte)
270 g orez (nefiert)
700 ml de supă de legume sau apă (dacă folosești apă, adaugă o jumătate de linguriță de sare)
60 ml ulei de măsline
150 g ceapă tocată
2-3 căței de usturoi, mărunțiți sau presați
1 linguriță de sare
1 linguriță piper măcinat
Mărar mărunțit (după gust)
¼ linguriță de scorțișoară
75 g pastă de roșii dizolvată în 120 ml apă călduță

Mod de preparare:

Începe prin a căli ceapa pentru aproximativ 3 minute, la foc mic, apoi adaugă usturoiul și continuă să le călești până când ceapa devine translucidă și usturoiul se înmoaie. Atunci, adaugă pasta de tomate dizolvată în apă călduță, alături de mărarul tocat, sare, piper, scorțișoară și orez. Amestecă totul bine, până la omogenizare, iar apoi lasă tigaia (sau cratița) cu toate aceste alimente pe foc mic, pentru aproximativ 5 minute.

Când timpul s-a scurs, poți încorpora și boabele fierte de năut, amestecând compoziția bine. Lasă-le, tot pe foc mic, să mai fiarbă încă vreo 2 sau 3 minute, iar apoi adaugă supa de legume sau apa și lasă totul să fiarbă încet. Diminuează focul cât poți de tare și lasă amestecul să fiarbă pentru vreo 20 de minute, acoperit cu un capac. După ce au trecut cele 20 de minute, verifică dacă orezul este fiert, iar dacă nu, mai lasă puțin amestecul pe foc. Dacă este fiert, amestecă cu o lingură de lemn totul pentru a te asigura că este o compoziție cu ingrediente bine distribuite, iar apoi o poți servi, după preferințe, fierbinte sau la temperatura camerei.

În această rețetă poți adăuga frunze de spanac sau le poți consuma crude într-o salată care să acompanieze rețeta. Totodată, poți consuma și avocado alături de aceasta.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *