Câteodată ai nevoie de un mic dejun rapid, fără complicații, dar totuși sățios. Oul ochi este una dintre cele mai rapide mâncăruri de la micul dejun, dar cine zice că trebuie să îl mănânci singur? Îți propun mai jos o rețetă simplă de ou cu năut, într-o singură porție, care să te satisfacă și care să fie foarte rapidă și ușor de făcut. Dacă vrei să faci asta pentru mai multe persoane, tot ce trebuie să faci e să multiplici cantitățile cu numărul de persoane.
Ingrediente:
1 lingură ulei de măsline
1 ou
30 g spanac
80 g năut
Un sfert de linguriță de condiment Cajun
Sare şi piper după gust
Mod de preparare:
Adaugă uleiul într-o tigaie și lasă-l să se încingă. Adaugă apoi spanacul și năutul fiert și călește-le pentru cam 3 minute. Creează apoi o gaură în mijlocul amestecului și sparge oul. Poți să îl faci cât de moale sau tare preferi. Asezonează cu condimente după gust. Poți presăra chiar și fulgi de chili peste el. Servește-l la micul dejun cu o felie de pâine prăjită.
Nu uita că poți oricând să adaugi ingredientele preferate în rețetă! Totodată, dacă nu îți place spanacul, îl poți înlocui oricând cu ceapă verde.