Search
Generic filters
Exact matches only

Ouă coapte cu dovlecel și cașcaval

Există dimineți când poate vrei să îi oferi jumătății tale o atenție specială la micul dejun. Poate vorbim despre o aniversare, despre o zi de naștere sau pur și simplu despre o zi în care vrei să-i arăți iubirea. Îți recomand să încerci acest mic dejun ca să-i înseninezi dimineața cu ceva delicios și hrănitor.

Ingrediente (pentru 4 porții):

2 lingurițe de unt
2 lingurițe ulei de măsline
O jumătate de ceapă (mărunțită)
2 dovlecei mici, feliați
½ linguriță busuioc uscat
½ linguriță sare
¼ linguriță piper
30 grame de cașcaval
8 ouă
1 lingură de smântână sau supă de pui

Mod de preparare:

Încălzește cuptorul înainte de toate. Într-o tigaie încinge untul și uleiul, până când se topește untul, iar apoi adaugă ceapa mărunțită, dovlecelul feliat, busuiocul, un pic de sare si un pic de piper. Gătește-le între 5 și 8 minute, până când încep să se înmoaie.

Întinde amestecul într-o tavă pentru cuptor, sau în 4 vase mai micuțe (cele pentru sufleu sunt perfecte). Presară peste amestec jumătate din cașcaval și apoi adaugă ouăle deasupra. Presară apoi încă puțină sare și piper și pune deasupra restul de brânză. În final acoperă preparatul cu smântână sau supă și pune o folie de aluminiu peste tavă. Pune totul la cuptor până când albușul ouălor s-a întărit (cam 15 minute în vase mici sau 20 minute într-o tavă mare).

Acest preparat poate fi reîncălzit și servit și a doua zi. Ca să îl menții, păstrează-l într-o cutiuță închisă în frigider și reîncălzește-l la nevoie. De asemenea, poți să transformi acest preparat într-un sandwich de mic dejun, prin simpla plasare a oului între 2 felii de pâine sau două bucăți de chiflă.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *