logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Ouă cu mazăre și parmezan

Există momente în care rămâi blocată într-o rutină în ceea ce privește preparatele pe care le mănânci la micul dejun. În acele momente, când ești dispusă să încerci să creezi ceva nou, momente care se întâmplă de obicei în weekend, poți încerca să combini mazărea cu ouă și parmezan, pentru a savura un mic dejun mai neconvențional, dar extrem de delicios.

Ingrediente (pentru 2 porții):

4 ouă
1 cățel de usturoi
150 ml smântână dulce
150 g mazăre
4-5 frunze de busuioc mărunțite
Puțin parmezan ras (după gust)
Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Începe prin a porni focul cuptorului la un nivel mare pentru ca acesta să se încălzească. Într-o crăticioară adaugă smântâna, împreună cu usturoiul tocat și lasă totul să fiarbă timp de 5 minute. Asta va face ca smântâna să fie infuzată cu aroma usturoiului. Dacă ai un vas termorezistent ceramic sau vase ramekin (acele vase ceramice termorezistente în care se prepară sufleul de obicei), folosește-le. Dacă nu, orice vas mic, termorezistent poate fi folosit. Amestecă mazărea, frunzele mărunțite de busuioc și parmezanul, și întinde totul în vasul termorezistent pe care îl folosești. Peste acest amestec, sparge ouăle, în locații diferite, având grijă ca gălbenușurile să nu se spargă. Nu în ultimul rând, toarnă amestecul de smântână cu usturoi peste și presară sare și piper după gust. Dă totul la cuptor pentru 12-14 minute sau până când albușul începe să devină alb. Nu-ți fă probleme, acestea vor continua să se coacă după ce ies din cuptor.

După cum vezi acesta este un preparat simplu și rapid, care poate fi făcut fără probleme într-o dimineață de weekend sau una agitată din timpul săptămânii, tocmai datorită faptului că nu e nevoie de mult timp pentru a-l prepara. Merge excepțional de bine cu un croasant cu cașcaval sau cu o felie de bacon crocant, însă poate fi consumat la fel de bine și pe cont propriu.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *