Există dimineți în care avem poftă de un mic dejun mai sofisticat. Fie că avem mai mult timp să savurăm micul dejun, sau vrem să mai ieșim din rutină, vrem să încercăm ceva mai deosebit. Ouăle poșate, cunoscute și ca ouă românești, sunt o opțiune versatilă și bogată în proteine. Iată o rețetă interesantă, numai bună de încercat în astfel de zile pofticioase.
Ingrediente (pentru 2 porții):
1 linguriță de oțet alb
1 lingură ulei de măsline
1 roșie de mărime mijlocie
sare și piper după gust
200g ciuperci feliate
1 lingură frunze de cimbru proaspete
2 ouă mari
2 felii pâine prăjită
parmezan ras
2 linguri ceapă verde proaspăt tocată
Mod de preparare:
Într-o cratiță adâncă puneți apă cât să umpleți trei sferturi din ea. Adăugați oțetul și lăsați-o să fiarbă. Tăiați în felii rotunde roșia și asezionați-o cu sare și piper după gust. Apoi puneți într-o tigaie, la foc mediu, uleiul de măsline și căliți feliile de roșie câte un minut pe fiecare parte. Transferați-le apoi pe o farfurie. Dacă e nevoie, mai adăugați puțin ulei și adăugați ciupercile feliate, frunzele de cimbru, sare și piper. Căliți-le aproximativ 6 minute, sau până devin ușor aurii. Desfaceți apoi ouăle în căni separate și adăugați-le pe rând și cu grijă în apa care fierbe cu oțetul. Aveți grijă să nu puneți ouăle în apă de la înălțime, ca acestea să nu se împrăștie. Lăsați-le să fiarbă în apă 2-3 minute și apoi scoateți-le cu o lingură cu găuri.
Acum puteți așeza totul pe farfurie. Peste pâinea prăjită puneți, în mod egal, feliile de roșii, ciupercile, ouăle și presărați totul cu parmezan ras și ceapă verde după gust. Desigur, dacă vrei poți adăuga și felii de brânză sau avocado.
Poftă bună!
Citește și Cum să faci salata perfectă