logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Papară cu sos pesto, spanac și avocado

Spune-i papară sau ratotă sau, mai nou, scrambled eggs, însă nu îi spune omletă! Acest fel de mâncare, atât de comun la micul dejun în casa românilor, se diferențiază de clasica omletă prin faptul că nu se gătește integral. Omleta se prăjește ca o clătită, pe ambele părți, însă într-o papară, ouăle nu se coagulează integral, ele fiind constant amestecate cu o spatulă. Gata cu teoria, hai să vedem care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru această rețetă.

Ingrediente:

2 ouă
1 lingură sos pesto de busuioc
Câteva frunze de spanac
O jumătate avocado
1 lingură lapte
Ulei de măsline
Pâine prăjită pentru servire

Mod de preparare:

Sparge ouăle într-un bol și bate-le ușor cu o furculiță, împreună cu lingura de lapte. Asezonează-le cu sare și piper după gust și lasă-le puțin deoparte. Pune tigaia la încins cu puțin ulei de măsline și călește frunzele de spanac, doar până când acestea se înmoaie. Scoate-le din tigaie și pune ouăle la prăjit. Amestecă în continuu până când ouăle sunt aproape coagulate. Adaugă apoi puțin pesto și frunzele de spanac și amestecă până se combină. Pune ouăle în farfurie peste pâinea prăjită și avocado tăiat felii, asezonează dacă mai e cazul și opțional poți să mai adaugi puțin pesto. Se servesc imediat.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *