Un desert uşor de preparat, dulce-amărui, îndrăgit de toată familia!
Ingrediente:
1 pachet foi de napolitane
1 pachet (250 g) unt
100-150 g zahăr (după preferinţe)
200 g ciocolată amăruie
30 ml rom
3 gălbenuşuri
50 g nuci tocate
Preparare:
Într-o crăticioară pusă pe foc se amestecă untul împreună cu zahărul, până ce untul se topeşte. Ciocolata mărunţită se adaugă în tigaie şi se amestecă continuu, până ce aceasta se topeşte. Se adaugă nucile tocate şi se ia de pe foc.
Se adaugă romul, apoi gălbenuşurile, pe rând, amestecând după fiecare, cu o lingură.
Asamblare:
Ungem foile de napolitană cu câte 2-3 linguri de cremă (ATENŢIE!!! crema trebuie folosită imediat, cât este caldă) şi le suprapunem (aproximativ 6-7 foi). Deasupra nu mai punem cremă şi aşezăm o greutate pe care o lăsăm câteva ore sau chiar o zi, până ce servim prăjitura.
Reţetă oferită de Amelie – Reţete fel de fel…