Produse alimentare care te scapă de durerea de cap

Durerile de cap sunt de diferite tipuri și pot fi asociate cu afecțiuni serioase. Totodată, acestea pot fi cauzate și de stres, lipsa somnului sau a mâncării, consumul de alcool sau a anumitor alimente, postura neadecvată. Deși există pe piață diferite medicamente care te scapă de durere, este recomandat să nu faci abuz de acestea și să eviți ingerarea acestora pe o perioadă mai lungă de timp, fără recomandarea medicului. În cazul în care durerea ta de cap nu este provocată de o altă problemă de sănătate, poți încerca să-i diminuezi din intensitate, folosindu-te de alimentație.

Cafea

Una dintre cele mai consumate băuturi la micul dejun, cafeaua are abilitatea de a diminua durerile de cap. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că este un aliment vasoconstrictor. Mai exact, o cană de cafea poate contracta vasele de sânge, iar asta poate diminua durerea. Dacă ai o durere de cap cauzată de alergii, cafeaua este un remediu bun. Totuși, ai grijă să nu o consumi în exces sau aceasta poate să provoace durerile de cap.

Migdale

Migdalele sunt bogate în magneziu și conțin o substanță numită triptofan. Acesta din urmă ajută la stoparea durerii de cap prin eliberarea serotoninei, un hormon care provoacă starea de bine. Și alte alimente din această categorie, precum alunele sau nucile, au același efect benefic asupra organismului. Le poți consuma pe post de gustare între mese.

Banane

Datorită conținutului bogat în magneziu și potasiu, bananele sunt un remediu bun pentru durerile de cap cauzate de stres sau nervi. În același timp, o banană îți poate reface nivelul electroliților dacă ești deshidratat. Astfel, dacă intenționezi să bei alcool (care este cunoscut pentru efectul său deshidratant), poți consuma o banană înainte, pentru a preveni o durere de cap sau dimineața dacă te simți mahmur.

Lapte și lactate

Una dintre cauzele durerilor de cap este și deficitul de calciu. În acest caz, consumul produselor lactate, bogate în acest mineral, este cel care te poate scăpa de durere. Este important să te asiguri că alimentele pe care le mănânci conțin suficient calciu, pentru că acesta este esențial, nu doar pentru sănătatea oaselor, dar și pentru buna funcționare a creierului.

Somon

Somonul este bogat în Omega-3 și are un rol antiinflamator. Acesta poate ajuta la reducerea durerilor cronice de cap. Mai mult, consumul regulat de pește gras (precum somonul), poate reduce frecvența apariției acestui tip de dureri. Aceleași proprietăți le au și avocado, uleiul de măsline sau sardinele.

Fructe

Pepenele, mai ales cel roșu, poate fi un ajutor de nădejde atunci când suferi de dureri de cap din cauza deshidratării. Pe lângă asta, are un conținut sărac în calorii, astfel că nu e nevoie să te îngrijorezi când îl consumi. De fapt, toate fructele cu un conținut ridicat de apă pot să remedieze o durere de cap. Totodată, fructe precum cireșele, merele, coacăzele sau grapefruitul sunt bogate în quercetină, această substanță fiind considerată a fi „aspirina” naturii.

Mâncarea condimentată

Deși ai crede că este contraindicată atunci când te doare capul, iuțeala te poate scăpa de durerea provocată de sinuzită. Asta pentru că alimentele picante ajută la eliberarea congestiei nazale, eliminând astfel și presiunea asupra sinusurilor.

Dacă vrei să eviți agravarea durerii de cap, îți recomand să nu consumi alcool în cantități mari (în special vinul roșu, cunoscut pentru abilitatea sa de a cauza dureri de cap). Pe lângă asta, trebuie să ai grijă la posibili alergeni din mâncare. Aceștia îți pot cauza dureri de cap sau reacții mai puternice. Unul dintre cei mai răspândiți alergeni care pot provoca migrene este untul de arahide.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.