Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Roșii umplute cu prosciutto crudo și ouă

Când se apropie weekendul, uiți de orice restricție alimentară, pentru că se apropie ziua ta de „mâncat orice îmi poftește inima”. Cel puțin mie așa mi se întâmplă, însă sunt sigură că nu sunt singura care trișează dieta în weekend. Pentru astfel de zile, îți propun un mic dejun mai elevat, care să nu fie nesănătos, dar nici să simți că ești tot la dietă. Roșiile umplute pot deveni un preparat foarte elegant și te poți folosi de această rețetă chiar pentru a impresiona niște oaspeți, indiferent că faci asta ca aperitiv pentru prânz sau cină sau că le servești la micul dejun.

Ingrediente:

4 roșii
4 ouă
8 felii de prosciutto crudo
3 linguri de ulei de măsline
400 – 500 g ciuperci champignon

Mod de preparare:

Începe prin a pregăti roșiile pentru a fi umplute. După ce le-ai spălat bine, taie un capac mic în fiecare roșie, la partea cu codița. După ce ai tăiat-o, îndepărtează tot conținutul roșiei, astfel încât să poată fi umplută.

Așază pe o tavă unsă cu ulei sau unt, feliile de prociutto, încrucișate în formă de x. În mijlocul lor, pune roșia, în interiorul căreia vei sparge un ou. După ce oul este în roșie, împachetează fructul, pe exterior, cu feliile de prosciutto crudo.

Alături de roșiile umplute, poți prepara și o garnitură de ciuperci. Pe scurt, curăță și spală ciupercile Champignon. Apoi feliază-le subțire și condimentează-le cu sare și piper după gust. Amestecă-le astfel încât să fie asezonate uniform, iar apoi împrăștie-le pe tavă, în jurul roșiilor umplute.

Tot ce lipsește acum este să dai tava la cuptor pentru aproximativ 18 minute (însă ai grijă la temperatura cuptorului tău. Dacă vezi că oul din interiorul roșiilor s-a copt, scoate tava din cuptor, iar dacă cuptorul tău coace mai încet, ajustează timpul astfel încât să se coacă ouăle). Când le scoți din cuptor, așază-le pe o farfurie, alături de câteva ciuperci și presară parmezan sau cașcaval ras peste acestea. Poți, de asemenea, presăra pătrunjel mărunțit.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *