Sandviș Caesar cu pui și ou

[adrotate banner="3"]

Salata Caesar e una dintre cele mai populare salate din lume, însă puțină lume are timpul necesar să își prepare o astfel de salată la micul dejun. Așa că m-am gândit să îți propun să reinventezi salata, sub forma unui sandviș, devenind astfel mai ușor de preparat. Partea bună e că poți prepara de seara cea mai mare parte din sandviș, astfel încât dimineață doar să îl asamblezi.

Ingrediente:

3 căței usturoi, mărunțiți
3 anșoa
30 ml suc de lămâie
60 ml ulei de măsline
1 lingură muștar dijon
1 ou fiert tare, de la care ai nevoie doar de gălbenuș
1 linguriță zahăr
1 linguriță sos Worcestershire
Un vârf linguriță piper negru măcinat
O jumătate dintr-un piept de pui
2 ouă
2 croasante*
4 felii bacon
Salată romană
Parmezan ras

*Croasantele pot fi înlocuite cu orice pâine pentru sandvișuri.

Mod de preparare:

Seara, poți face dressingul pentru salată, pe care îl vei folosi și ca marinadă pentru carnea de pui. Pune, așadar, usturoiul, anșoa și sucul de lămâie într-un blender sau robot de bucătărie și amestecă totul până când obții o pastă aproximativ fină. Adaugă apoi ulei, muștar, gălbenușul fiert, zahăr, sos Worcestershire și piper și pornește din nou blenderul, până când amestecul este omogen. Păstrează sosul acoperit, la rece, până când e nevoie de acesta. Păstrează puțin din sos și ca marinadă.

Pune pieptul de pui într-o pungă de plastic și bate-o cu un ciocan de carne, ușor. Pune-l apoi într-o altă pungă curată, toarnă sosul făcut anterior peste acesta, acoperind tot puiul cu această marinadă. Lasă puiul în marinadă peste noapte, la frigider.

Dimineața, scoate pieptul de pui din marinadă și prăjește-l într-o tigaie cu puțin ulei încins, până când acesta este făcut complet pe ambele părți. Apoi curăță tigaia și prăjește ouăle.

Ca să asamblezi sandvișul, taie pieptul de pui în bucăți ușor de mâncat și așează-le pe croasantele feliate. Peste pui, adaugă ouăle ochiuri, baconul (pe care l-ai prăjit în prealabil), salata, sosul pe care l-ai făcut cu o seară înainte și presară parmezan ras, apoi pune capacul fiecărui croasant.

După cum observi, rețeta este pentru două porții, însă cantitățile pot fi adaptate în funcție de preferințe și necesități.

Comentarii

Please enter your name here
Please enter your comment!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Aflați cum sunt procesate comentariile dumneavoastră.