Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Sandviș tortilla crocant

Dacă te-ai săturat de opțiunile clasice de mic dejun și vrei să încerci ceva nou, dar totuși vrei să mănânci ceva care nu necesită foarte mult timp de pregătire, îți propun să încerci această tortilla crocantă cu carne. Îți va oferi sațietate, iar gustul său te va încânta și te va face să vrei să-ți pregătești una și mâine.

Ingrediente:

2 felii bacon, mărunțite
115 g carne tocată de porc (poate fi înlocuită și cu un amestec între carne de porc și vită)
2 ouă
Condimente pentru carne (sare, piper, ierburi aromatice) după gust
15 g unt
30 ml lapte bătut
50 g cașcaval cheddar
1 lipie tortilla
1 cartof mediu
Sos enchilada sau salsa (opțional)
Ulei de măsline

Mod de preparare:

Pentru a avea totul pregătit, poți curăța cartoful din seara anterioară. Răzuiește-l și lasă-l în apă rece până dimineața (poți face asta și dimineața, doar să te asiguri că limpezești cartoful răzuit, pentru ca amidonul din acesta să se dizolve în apă). Usucă bine cartoful cu prosoape de hârtie și apoi pune-l la prăjit în foarte puțin unt încins. Lasă-l să se rumenească bine, având grijă să amesteci din când în când pentru a se găti în întregime.

Într-o tigaie, prăjește feliile de bacon până când devin crocante. Scurge apoi restul grăsimii din tigaie și așează feliile de bacon pe prosoape de hârtie pentru a scoate excesul de grăsime. În aceeași tigaie, prăjește carnea tocată, pe care ai amestecat-o anterior cu condimentele (printre ierburile aromatice pe care le poți folosi se numără rozmarinul, busuiocul, pătrunjelul, cimbrul și altele) și din care ai format chifteluțe. Prăjește-le doar în ce-a rămas în tigaie după prăjirea baconului, fără să mai adaugi nimic. Lasă chifteluțele să se prăjească în jur de 5 minute pe fiecare parte. După ce ai prăjit chifteluțele, așează-le și pe acestea pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.

Într-un vas de mărime medie, bate ouăle cu un tel și asezonează-le cu sare și piper după gust. Topește untul în tigaie și apoi toarnă ouăle. Lasă-le să se coacă preț de un minut, după care începe să amesteci ușor laptele bătut și jumătate din cantitatea de brânză rasă. De îndată ce oul s-a coagulat complet, scoate amestecul de pe foc.

Încălzește tortilla în cuptorul cu microunde pentru 20-30 secunde, apoi presară puțină brânză pe suprafața acesteia. Adaugă apoi cartoful, chifteluțele și ouăle. Pune și puțin sos enchilada sau salsa, după preferințele tale, apoi împătură lipia pentru a ține conținutul în interior.

Încălzește din nou tigaia (curată) pe foc, de data aceasta cu puțin ulei de măsline. Pune lipia în tigaie și las-o să se prăjească pentru aproximativ un minut pe fiecare parte, astfel încât să înceapă să se rumenească. Servește sandvișul cât timp încă este cald.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *