Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Sfaturi de bucătărie pe care chiar le poți folosi

Bucătăria poate fi extrem de distractivă atunci când ai câteva sfaturi care să te ajute să eficientizezi totul. Tocmai din acest motiv, am adunat la un loc 10 trucuri pe care să le ai la îndemână atunci când gătești sau când ai de-a face cu alimente. Iată care sunt acestea:

  1. Depozitare fără pete

De câte ori ai pățit ca după ce depozitezi alimente într-o caserolă de plastic, aceasta să rămână pătată în culoarea sosului de roșii sau altor alimente? Ca să nu se mai întâmple asta, folosește puțin unt sau ulei pentru gătit pe pereții caserolei înainte să pui mâncarea în aceasta.

  1. Coaja de lămâie

Coaja de lămâie poate înlocui cu succes într-o rețetă esența de lămâie și viceversa. Așadar, poți păstra în dulap esențe de lămâie și portocale pentru a le avea la îndemână atunci când ai de făcut o rețetă care cere coaja uneia dintre aceste citrice.

  1. Carne marinată

Dacă vrei să prepari un fel de mâncare care necesită carne marinată, nu trebuie să aștepți prea mult timp pentru ca aceasta să se marineze. Atunci când cumperi carnea, pune-o la congelat direct în marinadă. Atunci când vrei să prepari carnea, tot ce trebuie să faci e să o lași la dezghețat peste noapte, astfel încât să fie gata pe când vrei să te apuci de gătit.

  1. Semne de grill

Dacă vrei să gătești ceva pe grătar și vrei să aibă acel aspect gourmet, poți adăuga puțină miere în marinada pe care o folosești pentru carne. Aceasta se va carameliza în timp ce carnea se face, iar semnele de grătar vor fi mai pronunțate.

  1. Făină de ovăz

Dacă ai descoperit o rețetă care necesită făină de ovăz, dar nu vrei să cumperi sau nu găsești acest ingredient, poți să îl prepari singură, punând fulgi de ovăz într-un blender mai puternic.

  1. Cacao în loc de făină

Dacă pregătești rețete de dulciuri cu ciocolată și trebuie să tapetezi tava cu făină albă, încearcă să faci asta cu pudră de cacao în locul făinii. Astfel, vei potența aroma ciocolatei și vei elimina gustul făinos.

  1. Taie aluatul cu tăietorul de pizza și un liniar

Când coci dulciuri de casă, e nevoie să dai forme aluatului. Dacă trebuie să tai aluatul în fâșii drepte, te poți folosi de un liniar și tăietorul pentru pizza.

  1. Curăță cuptorul cu microunde

Poți curăța cuptorul cu microunde mai ușor dacă pui un bol cu apă în interior timp de 2-3 minute, în timp ce acesta funcționează. Aburul va face ca mizeria să fie înlăturată mai ușor.

  1. Biscuiți perfecți

Dacă vrei să pregătești biscuiți, unge forma (sau gura paharului) cu puțin ulei înainte să tai aluatul cu ea. Astfel, marginea biscuiților nu va fi deteriorată.

  1. Pătrunjel proaspăt

O metodă foarte bună de a menține pătrunjelul proaspăt este să îl uzi generos cu apă călduță. Apoi stoarce-l și înfășoară-l într-un șervețel de hârtie. Pune totul într-o pungă de plastic. Acum poți păstra pătrunjelul mai proaspăt pentru până la câteva săptămâni.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *