Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Spirale cu brânză și bacon

Pentru diminețile când vrei să ai micul dejun pregătit de dinainte, ca să îl poți lua la pachet și să pleci înspre birou, produsele de patiserie sunt cea mai bună opțiune. Sunt ușor de mâncat în timp ce mergi spre stația de autobuz sau când stai la semafor în mașină. Însă, de ce să cumperi de la brutărie astfel de produse, fără să știi exact ce anume conțin, când poți să le pregătești tu singură, făcând mai multe, care să-ți ajungă pentru două sau trei zile sau pentru mai mulți membri ai familiei. Rețeta pe care ți-o propun azi este una cu cremă de brânză și bucățele de bacon, delicioase pentru masa de dimineață.

Ingrediente:

85 g cremă de brânză (orice brânză tartinabilă preferi)
2 linguri de bucățele de ceapă (o ceapă mică sau o jumătate dintr-o ceapă mare)
1 linguriță de lapte
230 g aluat de foietaj (poate fi cumpărat sau pregătit de tine)
5 felii de bacon

Mod de preparare:

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să pornești cuptorul, pentru ca acesta să se încălzească în timp ce tu lucrezi pe aluat. Apoi, începe să pregătești tot ce ai nevoie pentru a forma spiralele. Mai exact, prăjește feliile de bacon, până când acestea devin crocante, apoi mărunțește-le. Totodată, dacă folosești aluat pregătit de tine, asigură-te că are suficient timp pentru a dospi, iar dacă folosești aluat congelat, asigură-te că este decongelat înainte să te apuci de treabă.

Amestecă brânza cu ceapa și laptele într-un bol, până când amestecul devine omogen. Apoi, presară puțină făină pe suprafața de lucru și începe să întinzi aluatul, pentru a forma un dreptunghi. Urmează să întinzi amestecul de brânză cu ceapă peste aluat, într-un strat cât mai uniform. Nu în ultimul rând, presară bucățile de bacon peste brânză.

Rulează aluatul, pe partea cea mai lungă, iar apoi presează cu degetul marginea exterioară, pentru a te asigura că aceasta este lipită bine de restul aluatului. Taie aluatul în felii de 2-3 cm, iar apoi pune-le într-o tavă curată, cu partea pe care ai tăiat în jos.

Dă tava la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 15 minute sau până când acestea se rumenesc. Le poți servi calde sau reci, după preferințe, iar ca să le păstrezi pentru mai multe zile, tot ce trebuie să faci este să le ții în frigider.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Recomandări