Search
Generic filters
Exact matches only

3 măști pentru îngrijirea tenului în sezonul rece

Iarna, corpul nostru este mult mai expus factorilor externi. Aceștia influențează nu doar starea de sănătate a organismului, ci și a tenului. În sezonul rece, tenul nostru devine mult mai deshidratat. Fața și mâinile sunt zonele cele mai expuse deshidratării. Pentru unele persoane această deshidratare se transformă într-o adevărată problemă. Cum ne putem proteja tenul împotriva temperaturilor scăzute? Noi vă propunem 3 idei de tratamente pentru îngrijirea tenului.

  1. Masca cu avocadoavocado are numeroase beneficii pentru sănătate. Masca de avocado este foarte sănătoasă pentru ten. Pentru perioada rece, aplicarea pe față a unei măști de avocado este ideală. Pentru realizarea unei măști, aveți nevoie de un avocado. Acesta îl veți pasa cu o furculiță. Apoi, adăugați o linguriță de ulei de măsline și aplicați-l pe față. Această mască este foarte nutritivă pentru ten și conține multe minerale și antioxidanți care previn deshidratarea tenului.
  2. Masca cu albuș de ou – are efecte benefice pentru persoanele care au un ten gras. Masca se obține dintr-un albuș de ou bătut, care se aplică pe față timp de 20-25 de minute. Mai mult, aplicarea unei măști cu albuș de ou are un efect revigorant, iar în sezonul rece protejează tenul împotriva uscării, oferindu-i hidratarea de care are nevoie.
  3. Masca cu fulgi de ovăz – pentru prepararea unei astfel de măști ai nevoie de fulgi de ovăz, un albuș de ou și miere. Utilizează cantități aproximativ egale de fulgi de ovăz și miere. Aplică masca pe față și las-o să acționeze 20 de minute, apoi îndepărteaz-o cu apă caldă. Această mască este foarte benefică tenului uscat și deshidratat.
  4. Masca cu banane – este ideală în perioada iernii pentru tenul mixt. Realizează o mască dintr-o banană și 2 linguri de smântână dulce. Aplică compoziția pe față pentru aproximativ 30 de minute. Aceasta îi va oferi pielii catifelarea și hidratarea de care are nevoie în special în sezonul rece.

În afară de utilizarea unor măști de îngrijire, mențineți o hidratare optimă a organismului. Nu uitați să consumați minim 8 pahare de apă în fiecare zi. Chiar dacă este iarnă, apa este vitală pentru sănătatea corpului nostru.

Voi ce alte metode de îngrijire a tenului în perioada rece utilizați?

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *