logo
Search
Generic filters
Exact matches only

5 trucuri de frumusețe pentru vremea rece

Temperaturile apropiate de (sau sub) 0 grade aduc cu ele o nevoie de schimbare în rutina ta de frumusețe. Pentru că frigul îți poate usca pielea, crăpa buzele și deteriora părul, vin în ajutorul tău cu câteva trucuri pe care le poți folosi ca să îți fie bine în anotimpul rece.

Exfoliază-ți buzele!

lip-scrub_30899368

Sursa foto: © Rosipro

Amestecă într-un vas mic puțin ulei de măsline cu puțină miere și zahăr brun, având grijă să le pui în proporții egale. Apoi, cu degetul sau periuța ta de dinți freacă amestecul peste buze timp de 30-40 secunde. Astfel, vei reuși să îndepărtezi pielea moartă de pe buzele tale, vei reduce vizibil efectul de buze crăpate și îți vei oferi buzelor puțină hidratare în profunzime (de la miere). Totuși, după ce ai terminat, aplică un balsam de buze pentru a-ți proteja buzele.

Fă dușuri mai scurte

femeie-la-dus_25889292

Sursa foto: © Citalliance

Poate că preferi o baie sau un duș fierbinte după o zi lungă, însă apa fierbinte îndepărtează hidratarea din piele, lăsând-o uscată și sensibilă (dacă ai simțit vreodată mâncărimi pe piele după ce ai ieșit dintr-o baie fierbinte, acesta e motivul). Astfel, încearcă să scurtezi timpul pe care îl petreci sub duș, menține-l sub 10 minute dacă poți, și încearcă să folosești apă călduță în locul apei fierbinți.

Hidratează-ți scalpul

spalat-pe-cap_25889289

Sursa foto: © Citalliance

Pielea scalpului tău devine și ea mai sensibilă odată cu sosirea iernii. Încearcă să folosești un șampon și balsam hidratant pentru a te asigura că pielea ta nu devine uscată. În schimb, dacă simți mâncărimi pe pielea capului și pare că ai mătreață, se poate ca scalpul tău să fie uscat deja. În aceste condiții, aplică un produs intens hidratant, precum o mască, pe lângă șamponul și balsamul cu același scop. Dacă în mai puțin de două săptămâni nu îți dispare mâncărimea sau măreața, îndreaptă-te spre un șampon antimătreață pentru a trata problema.

Schimbă cleanserul

curatarea-fetei_4954592

Sursa foto: © Diego Vito Cervo

Trebuie să folosești un cleanser potrivit nevoilor tenului tău, asta intuiești deja. Însă iarna, încearcă să te îndrepţi spre un cleanser cremă sau lapte, nu spre un gel, pentru că acesta din urmă conține mai multe ingrediente care îți pot scoate hidratarea din piele. Totodată, ai grijă ca produsul pentru care optezi să fie fără săpun, pentru că și acesta se numără printre ingredientele de evitat pe vremea rece.

Nu sări peste protecția solară

crema-de-fata-iarna_46265299

Sursa foto: © Maksim Shmeljov

Razele nocive ale soarelui sunt prezente pe tot parcursul anului, nu doar vara. De aceea este important să aplici un produs cu factor de protecție solară și în restul anotimpurilor. Fă asta în special dacă a început să cadă zăpadă peste tot, pentru că zăpada reflectă razele soarelui.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *