Search
Generic filters
Exact matches only

5 criterii de care să ții cont atunci când alegi produse cosmetice

alegerea-produselor-cosmetice

Alegerea produselor cosmetice poate fi o treabă dificilă dacă ai anumite așteptări de la acestea. Și cum majoritatea dintre noi avem așteptări înalte de la produsele pe care le achiziționăm, este bine să avem un set de criterii pe baza cărora să ne alegem cosmeticele. Ne dorim produse ieftine, dar care să fie de calitate, care să reziste și care să fie destinate tipului nostru de ten. Dacă nu le ai încă stabilite, te invităm să citești în continuare, pentru a descoperi câteva îndrumări care te pot ajuta.

Stabilește-ți nevoile

Ceea ce trebuie să faci, în primul rând, este să te asiguri că știi ceea ce vrei să obții de la acele produse. Altfel spus, dacă vrei ca mascara ta să nu se miște de pe gene atunci când plouă, e normal să vrei să achiziționezi una rezistentă la apă. Îți recomandăm să faci o listă cu ceea ce vrei să îndeplinească un anumit produs înainte să te aventurezi să îl cumperi. Astfel, eviți o situație în care achiziționezi un produs bun, dar nepotrivit nevoilor tale.

Utilizează game de produse

Un principiu bun după care să te ghidezi este folosirea unei game de produse și nu a unui produs singular. Acest aspect este mai des întâlnit la produsele de îngrijire a părului, însă poate fi întâlnit și în cazul combinației dintre fond de ten și pudră, spre exemplu. Explicația constă în faptul că aceste produse au fost concepute ca să fie complementare una celeilalte. O soluție în acest sens este să îți canalizezi atenția spre un brand principal, din care să folosești produsele care ți se potrivesc. De asemenea, folosind aceeași gamă, vei diminua riscul de a folosi ingrediente incompatibile (cum ar fi un fond de ten pe bază de ulei și un concealer pe bază de apă).

Ține cont de așteptările tale

Chiar dacă auzi că un anumit produs este lăudat de toată lumea, trebuie să înțelegi că există o posibilitate ca pielea ta să nu se împace prea bine cu el. Indiferent că vorbim despre o reacție alergică la unul dintre ingrediente sau de alegerea produselor nepotrivite pentru tipul tău de piele, este important să nu te aștepți ca acel produs să îți depășească toate așteptările. Desigur, este posibil, dar doar în cazul în care acesta se potrivește pielii tale. Există, totuși, șansa să nu ți se potrivească. Acest lucru nu îl transformă într-un produs rău, ci doar unul nepotrivit.

Ai grijă la fake-uri

Un alt aspect esențial atunci când alegi produsele cosmetice, în special dacă acestea sunt foarte râvnite sau scumpe, este atenția pe care trebuie să o acorzi replicilor false ale acestora. Pe lângă faptul că nu este etic, produsele false (copiate și vândute ilegal) pot avea ingrediente diferite decât originalul, care să-i scadă calitatea și potențial chiar să îți provoace reacții dăunătoare pe piele.

Cumpără dintr-un magazin de încredere

Bineînțeles, pentru a evita punctul anterior, este recomandat să îți achiziționezi cosmeticele doar din acele magazine în care ai încredere. Verifică dacă există magazine proprii ale brandului pe care îl cauți, iar dacă nu, evită să îl cumperi de la chioșcuri dubioase. În ceea ce privește shopping-ul pe internet, îți recomandăm să te îndrepți spre magazine care îți garantează originalitatea produselor. Site-uri precum Elefant.ro pot să îți ofere această garanție, astfel că riscul este unul semnificativ scăzut.

Newsletter

Bună Dimineața, săptămânal pe email

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *