logo
Search
Generic filters
Exact matches only

5 idei de mic dejun dacă eşti la dietă

Ştiu că micul dejun este cea mai importantă masă din zi dar uneori este foarte greu să o includ în program fiindcă sunt genul care preferă să doarmă 20 de minute în plus decât să se trezească dimineaţa pentru micul dejun. Am început în anii din studenţie când chefurile şi cluburile mi-au distrus total programul astfel că am ajuns să nu mai am nici dimineaţă sau mic dejun. Iar de când lucrez la birou am adoptat stilul american „drink as you go” adică îmi fac cafeaua şi o consum pe drum.

Mă gândeam că dacă reduc o masă e bine, mai tai nişte calorii însă am observat că mă amăgeam. Fiindcă seara mâncăm porţie dublă, apoi dormeam. De când a venit vara am început să caut reţete şi preparate cu conţinut caloric mic sau combinaţii de alimente cu indice glicemic mic astfel încât să mănânc cu plăcere dar şi săţios şi sănătos!

Iată cele 5 idei de mic dejun dacă eşti la dietă pe care să le adopţi şi tu începând de mâine:

1.Cereale integrale (musli) cu lapte şi diferite toppinguri

Până acum mâncăm un fel de dulciuri ce se numeau cereale. Sincer musli nu prea îmi place dar am găsit o varianta în care pot să le consum. Şi anume cu fructe uscate şi puţină esenţă de vanilie sau rom. Este micul dejun ideal fiindcă combin ingredientele în mai puţin de 1 minut şi până la prânz nu mai mi-e foame.

2.Iaurt slab cu pufuleţi

Ştiu că pufuleţii sunt un fel de chips-uri o idee mai sănătoşi dar tot nu sunt potriviţi la dietă. Însă 2 pumni (circa 30g) cu un iaurt de 200-300ml degresat simt că mănânc ceva. Doar cu pufuleţii nu mă satur, nici cu iaurtul dar împreună e chiar ok.

3.Ou fiert cu salată verde şi ton

Am descoperit o reţeta extraordinară de salată numai bună la micul dejun. Fierbi un ou până devine tare, cureţi şi tăi bucăţi mici jumătate de salată şi adaugi o jumătate de conservă de ton mărunţit în ulei. Este săţioasă, hrănitoare şi potrivită la dietă.

4.Două felii de pizza vegetariană

Micul dejun trebuie să fie cea mai hrănitoare masă, iar pizza este hrănitoare. Ideea e să consumi felii de mărime normală, cu blat cât mai subţire, cu sos de roşii în belşug, legume şi eventual mozzarela. Este de cumpărat semipreparată astfel încât dimineaţă băgaţi la cuptor 2 felii şi în 5 minute e gata.

5.Smoothie cu multe fructe

Iubesc smothie din mall dar am auzit că e plin de zahăr ceea ce nu mă ajută. Aşa că am investit într-un blander astfel încât să îmi pot face mici delicatese în fiecare zi. Mi-am cumpărat fructe îngheţate (zmeură, căpşuni, dude) şi le-am combinat cu gheaţă zdrobită, lime şi mentă. Am încercat şi varianta de shake din lapte cu banane sau cu avocado şi mi se pare senzaţional. Cu un pahar nu mă prea satur dar cu două simt că explodez. Iar caloriile sunt reduse cât timp nu pui zahăr! Şi încerci să eviţi pe cât posibil bananele.

Tu ce mănânci la micul dejun atunci când eşti la dietă?

foto

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *