Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

5 trucuri de beauty pentru vară

Vara, căldura insuportabilă poate da bătăi de cap unui machiaj reușit. Pe lângă faptul că temperatura ridicată te face să transpiri, produsele de machiaj pe care le-ai aplicat își schimbă și ele textura și aparența: se oxidează, se transferă pe orice etc. Unele femei preferă să nu poarte machiaj vara. Altele, preferă să folosească câteva produse care să le ajute să își păstreze imaginea fresh. Dacă faci parte din cea de-a doua categorie, iată câteva trucuri pentru a-ți salva machiajul (și tenul) de căldura de afară:

Folosește hârtie sugativă

Nu te gândi la acea sugativă pe care o foloseai pentru stilou în clasele mici. Aici mă refer la așa numita „blotting paper”. Mai exact, această hârtie este tăiată în bucăți mici și poate fi folosită pentru a absorbi excesul de sebum pe care pielea ta îl produce. Dacă nu ai astfel de hârtiuțe, nu te îngrijora! O alternativă foarte bună este să folosești o batistuță de hârtie. Practic, separă un strat de la șervețel și folosește-l pentru a-ți reîmprospăta fața. Ai grijă doar să tapotezi, nu să freci șervețelul de față. Această metodă este preferată în locul pudrei matifiante, pentru simplul motiv că îndepărtează excesul de sebum, nu îl maschează, iar riscul de a-ți bloca porii și de a face coșuri este diminuat.

Folosește pudră de talc în loc de șampon uscat

Șamponul uscat e o mână cerească vara, când transpiri din cap până în picioare. Dacă nu vrei să dai banii pe un șampon uscat, însă, poți folosi amidon din porumb sau pudră de talc pentru a obține același efect. Aplică puțină pudră la rădăcină și las-o câteva minute să absoarbă sebumul. Apoi, scutură părul cu mâna și piaptănă-l după bunul tău plac.

Folosește deodorant pentru iritațiile coapselor

Dacă ai coapsele ceva mai groase, știi deja cum e să porți o rochie când afară sunt peste 30 de grade. Poți evita iritațiile cauzate de coapsele care se ating, aplicând puțin deodorant stick în zona respectivă, înainte să îți începi ziua. Acesta va acționa ca o barieră între pielea ta și va împiedica și transpirația în acea zonă, care cauzează, la rândul ei, iritații. Același truc îl poți folosi și pe picioare, pentru momentele când porți o pereche nouă de pantofi și vrei să te asiguri că nu te vor roade.

Folosește produse rezistente la apă

Unul dintre cele mai importante schimbări pe care trebuie să le faci la produsele cosmetice pe care le folosești vara este să optezi pentru produse care sunt rezistente la apă. Rimelul, fondul de ten, tușul, bronzerul sau fardurile de pleoape, toate au un „frățior” rezistent la apă, iar textura acestuia este, cel mai probabil, una cremoasă. Folosind aceste produse waterproof te asiguri că machiajul tău rămâne impecabil pentru o perioadă mai mare de timp.

Nu uita de SPF!

Aplică un produs de protecție solară peste tot. Mă refer chiar peste tot – în păr, pe buze, pe piele, chiar și acolo unde ești acoperită de haine. Ține minte formula produselor cu protecție solară și alege factorul SPF care ți se potrivește. Un produs cu SPF 15 te va proteja de soare cu 15 minute mai mult decât ar dura să te arzi fără acesta. Amintește-ți și că numărul SPF-ului nu se cumulează și nici nu împiedică bronzul, acesta are rolul de a preveni arsurile.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *