Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

7 lucruri pe care să nu le faci niciodată după o despărțire

Știm toate că despărțirile nu sunt ceva plăcut. Fie că sunteți amândoi de acord, fie că te-a părăsit sau, mai rău, că l-ai prins cu alta, e important să ai grijă la acțiunile tale de după despărțire. E normal să ai nevoie de o perioadă de acomodare sau să faci anumite lucruri din implus, dar încearcă să te controlezi și să nu ajungi în următoarele situații.

Nu îl suna de zeci de ori pe zi și nu îi trimite mesaje la fiecare jumătate de oră. O să ajungi să îl stresezi incredibil de tare și nu o să-și mai dorească nici măcar să te salute pe stradă pe viitor. În plus, nici ție nu-ți face bine să te tot gândești la el și să te agăți de trecut.

Nu-ți îngropa sentimentele în mâncare. Da, poți să ai parte de o porție extra de înghețată sau de pastele tale preferate. Le poți mânca în timp ce te uiți la o comedie romantică, dar asta nu trebuie să devină un obicei.

Nu le îngropa nici în alcool. E foarte drăguț din partea prietenelor tale că vor să te scoată în fiecare seară în club ca să treci mai ușor peste despărțire, dar te vei simți îngrozitor a doua zi: și mahmură și fără iubit.

Nu te arunca în brațele următorului bărbat care îți cumpără o băutură. Da, ești în club cu fetele și dintr-o dată realizezi că nu s-au terminat bărbații de pe lumea asta. Dar nu înseamnă că trebuie să te arunci în brațele, sau mai rău, în patul primului pretendent. În plus, atâta timp cât încă ești vulnerabilă după o despărțire, șansele ca noua relație să nu fie un dezastru sunt mici.

Nu îi căuta pe foștii iubiți. Te-ai despărțit de el pentru un motiv anume, așa că ce rost are să-i cauți acum doar pentru că ai moralul la pământ?

Nu-ți spăla rufele în public. Oricât de dureroasă a fost despărțirea și oricât ar merita să știe toată țara ce ți-a făcut, e mai bine să păstrezi decență în afirmații și să nu te cobori la un asemenea nivel.

Nu te răzbuna pe el. Lasă karma să-și facă treaba și stai departe de mașina lui, de job-ul lui sau de orice crezi că te-ar putea tenta să i-o plătești cu aceeași monedă. Încearcă să păstrezi distanța și vei trece mult mai ușor peste această perioadă.

Cu toate că ești extremd e vulnerabilă în această perioadă, încearcă să ai grijă în primul rând de tine și să nu faci lucruri pe care s-ar putea să le regreți.E mult mai important să rămâi o persoană echilibrată, puternică și să demonstrezi că ești suficient de matură să treci peste o despărțire

Cover - Sursă foto: freepik.com
Picture of Simona

Simona

Simona locuieşte în Cluj-Napoca şi lucrează în domeniul ONG. Îi place foarte mult să citească, să scrie şi să fie înconjurată de cărţi. Pe Simona o interesează tot ce ţine de dezvoltarea personală, îi plac proiectele faine, în special cele de voluntariat sau care au un impact social ridicat.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *