Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
decoratiuni Craciun
decoratiuni Craciun

7 paşi ca să îţi decorezi casa de Crăciun

Se apropie cu paşi repezi Crăciunul, cea mai aşteptată Sărbătoare din an, dar şi cea mai activă fiindcă sunt atât de multe de făcut într-un timp atât de scurt. Cumpărături, cadouri, prepaprate culinare elaborate, bradul de Crăciun, oranamentele, să instalezi luminiţe, etc. Acum e momentul să devii creativă. Dacă inspiraţia te-a părăsit ne-am gândit să îţi dăm noi câteva idei, cum să îţi decorezi casa de Crăciun în câţiva paşi simpli şi cu buget redus.

Pasul 1 – Intrarea în casă

Decorează intrarea în aşa fel încât prietenii şi familia să simtă magia Sărbătorilor de îndată ce intră pe uşă. În primul rând decorează uşa cu o frumoasă coroană împletită de brad. Poţi să o faci chiar tu ( folosind crengi cumpărate din piaţă) şi apoi să o decorezi cu ghinde şi nuci poleite cu vopsea, globuri mici şi o fundă mare roşie sau albă din material textil.

ușă Crăciun

Sursă foto: Shutterstock.com

Pasul 2 – Holul

În timp ce musafirii se descalţă poţi pune lângă cuier o măsuţă pe care să o decorezi cu câteva lumânări parfumate (poţi folosi un bol plin de nuci şi o lumânare mare că să arate mai festiv, iar pentru miros alege portocale şi scorţişoară, ca să se simtă aroma Crăciunului încă de la intrare) o tăviţă cu bomboane de pom (sau fursecuri tematice) din care să se poate servi la intrare. Ştiţi cum e, prima impresie contează!
Hol decorat Crăciun
Sursă foto: Shutterstock.com

Pasul 3 – Sufrageria

Aici e locul în care o să vă petreceţi cel mai mult timp aşa că trebuie să fie cu adevărat magic. Cumpărati un brad de Crăciun (nu contează dacă e natural sau artificial, mare sau mic) important e să fie unul. Dacă locuiţi în chirie şi aveţi o singură cameră (şi aia mică) cea mai bună idee rămâne bradul sub formă de stiker. Dar chiar şi aşa nu renunţaţi la brad, fiindcă fără brad, Crăciunul îşi pierde tot farmecul. Cât despre decoraţiuni puteţi opta pentru globuri, mascote, ornamente din lemn, din hârtie, în multe culori sau o singură culoare, după sufletul vostru. Cu cât e mai original cu atât mai bine aşa că dacă aveţi timp, puteţi face ornamentele chiar voi! Iar dacă aveţi şemineu nu uitaţi să prindeţi deasupra câteva şosete cq să le găsească mai repede Moş Crăciun.
living decorat Crăciun
Sursă foto: Shutterstock.com

Pasul 4 – Masa de Crăciun

Masă de Crăciun e foarte importantă fiindcă captează toată atenţia. Aşa că, pe lângă preparatele delicioase trebuie să vă ocupaţi şi de decoraţiuni. O idee ar fi să cumpăraţi şerveţele tematice, să puneţi un ornament mare în mijloc, câteva lumânări, crengi de brad etc. Puteţi merge pe combinaţia alb/roşu care nu dă greş niciodată, dar şi pe alte nuanţe: auriu,argintiu,verde smarald, vişiniu etc în funcţie de stilul sufrageriei voastre.

masa Craciun

Sursă foto: Shutterstock.com

Pasul 5 – Dormitorul

Chiar dacă acesta primeşte cea mai puţină atenţie tot puteţi creea puţină atmosferă cu ajutorul unei instalaţiei electrice. Cel puţin pe perioada Sărbătorilor o să aveţi impresia că dormiţi într-o lume de basm.

dormitor Craciun

Sursă foto: Shutterstock.com

Pasul 6 – Balconul

Balconul îl decoraţi practic pentru trecători. Ţineţi minte cât e de frumos să te plimbi pe stradă şi să ai ce privi? În funcţie de buget puteţi decora totul simplu cu ajutorul unei instalaţii electrice sau mai elaborat cu stikere, un brad de Crăciun micuţ, fulgi de zăpadă, dar şi numeroase figurine.

balcon Craciun

Sursă foto: Shutterstock.com

Pasul 7 – Grădina

Ei bine aici totul ţine de imaginaţie şi buget. Puteţi să umpleţi grădina cu figurine, să împodobiţi un brad de Crăciun imens, să îl aduceţi pe Moş Crăciun la scară reală, să faceţicâţiva oameni de zăpadă, să puneţi instalaţie electrică pe toată casa sau doar la intrare practic dacă aveţi spaţiu puteţi face orice. Dacă bugetul va limitează atunci puteţi aduce magia Sărbătorilor cu câteva figurine şi obiecte reprezentative chiar lângă uşa, puteţi împodobi poarta cu crengi de brad şi fundiţe şi puteţi pune câteva felinare împodobite pe aleea ce duce spre casă.

gradina Craciun
Sursă foto: Shutterstock.com
În final ţine minte că toate acele decoraţii ar trebui să reflecte personalitatea ta!

 

Cover - Sursă foto: shutterstock.com
Alicee

Alicee

Alicee este o călătoare pasionată de scris. Fiecare oraș nou pe care îl vizitează, o ajută să descopere noi oameni, de la care învață cât mai multe lucruri interesante. Iar vouă vă împărtășește trucurile și sfaturile pe care le-a descoperit de-a lungul anilor.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *