logo
Search
Generic filters
Exact matches only

8 moduri prin care părul tău se deteriorează

par-deteriorat

Doar într-o singură zi, părul tău poate suporta o serie de activități care îl pot degrada, respectiv: spălare, uscare rapidă și fierbinte, periere, styling (fie că vorbim de păr îndreptat sau ondulat). În cazul în care aceste etape reprezintă rutina ta de dimineață, până să crească, părul tău poate să dea semne de deteriorare sau despicare la vârfuri.

Încă din răstimpuri, podoaba capilară reprezenta cea mai mare bogăție a unei femei. Părul bălai, des și sănătos sunt doar câteva caracteristici care merg mână în mână cu el, însă oricât de gros ar fi firul, deseori nu avem grijă și ajungem să plângem după firele lăsate peste tot în urma noastră. Din fericire, există o serie de pași pe care îi putem urma pentru a avea grijă de podoaba noastră capilară. Puține dintre noi sunt conștiente de faptul că părul nostru trebuie să beneficieze de o atenție sporită, motiv pentru care dacă unul din următoarele moduri îți sună cunoscut, ține minte să îl scoți din obiceiurile tale cât mai repede cu putință.

Perierea părului cât timp acesta este ud

Șuvițele de păr sunt mult mai slabe, cât timp acestea sunt ude. De aceea, cea mai mare greșeală este să utilizezi o perie care exercită presiune asupra lor. Încearcă să îți periezi părul înainte să faci duș, pentru a descurca orice nod. De asemenea, poți lua în considerare utilizarea unui pieptene cu dinți rari, în timp ce faci duș, pentru a ajuta aplicarea balsamului și de asemenea, pentru a reduce nodurile de la capete până la rădăcină.

Un tip greșit de șampon

Agenții de curățare din șampon, la fel ca sulfații, au câștigat popularitate. Cu toate că nu există riscuri de sănătate provenite de la ei, aceste substanțe chimice au tendința de a usca pielea, părul și scalpul, timp în care se elimină culoarea.

Șampoanele fără sulfați vor contribui la remedierea firelor despicate și descurcarea părului.

Eviți tunsul

Durata ideală medie de timp între tunsori este de aproximativ 3 luni. Chiar dacă încerci să îți lași părul să crească, oricând observi fire despicate, trebuie să recurgi la coafor pentru a scăpa de ele.

Daunele vor continua să se dezvolte de-a lungul firului de păr, de la capăt la rădăcină, motiv pentru care, în final, vei fi nevoită să recurgi la o tăietură de lungime mult mai mare decât ți-ai fi dorit.

Utilizezi prea multe tratamente chimice

În medie, părul tău ar trebui să beneficieze de 2 tratamente pe an, cu excluderea vopsitului. Nu numai că părul tău ar putea fi afectat dacă folosești tratamente prea des, însă nu este deloc sănătos să le respiri în mod regulat.

Cu cât mai des se realizează un proces similar asupra părului, cu atât mai predispus va fi acesta la rupere.

Utilizezi prea mult balsam

Vârfurile firelor de păr sunt singurele care au nevoie, cu adevărat, de balsam. Aplicarea corectă se rezumă la o cantitate de balsam (de mărimea unui ban) pe care să o dispui prin păr. Atunci când este nevoie, poți crește cantitatea.

Expunerea la soare

Soarele poate produce daune asupra scalpului nostru, făcându-l uscat și conferindu-i o senzație de mâncărime. Vestea bună este că un scalp deteriorat poate fi reparat. În primul rând, încearcă să reziști mâncărimii în cazul în care ai de-a face cu o iritație, apoi aplică oțet alb pe scalp, în duș. Acesta te va ajuta să scapi de senzația de mâncărime și iritare.

Pe de altă parte, și șampoanele anti-mătreață sunt extrem de utile pentru astfel de probleme. Șampoanele și balsamurile speciale au scopul de a repara părul și scalpul după expunerea la soare. Pentru a preveni deteriorarea, ia în considerare purtatul unei pălării atunci când ieși în aer liber pentru o perioadă lungă de timp.

Spălatul pe cap în fiecare zi

În general, părul trebuie spălat doar de câte ori e necesar, respectiv la fiecare 2 sau 3 zile. În cazul în care frecvența este mai mare, părul este curățat de uleiurile naturale care îl ajută și îl protejează, pierzându-și strălucirea.

Spălarea în fiecare zi conduce la un păr lipsit de viață. În cazul în care sportul este motivul care a transformat spălatul pe cap într-o rutină, este recomandat să uzi părul (doar cu apă, fără șampon) peste care să adaugi balsam, la vârfuri.

Utilizezi prea multă căldură la coafat

Multe dintre instrumentele moderne de styling au setări reglabile de căldură, iar setarea ta perfectă depinde de tipul de păr pe care îl ai. De aceea, este recomandat ca de fiecare dată să se folosească o protecție specială împotriva căldurii plăcii sau ondulatorului.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *