logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Află care sunt alimentele care te pot ajuta în lupta cu celulita

Pentru că ştim că vara bate la uşă, chiar dacă vremea se încăpăţânează să ne demonstreze altceva, ne-am gândit să vorbim azi un pic despre eternul duşman al femeilor: celulita. Şi pentru că nu vrem să rataţi un sezon în care să vă puteţi etala fără griji constumele de baie, o să vă prezentăm câteva alimente care vă pot ajuta în lupta contra celulitei.

Ciocolata neagră

Am decis să încep cu ceva dulce ca să prindem curaj şi să nu vă speriaţi prea tare. Vestea bună este că ciocolata neagră are o mulţime de antioxidanţi care descompun grăsimile ce duc la apariţia celulitei. Trebuie să aveţi totuşi grijă şi să citiţi cu atenţie ce scrie pe ambalaj: ciocolata trebuie să aibă peste 80% cacao şi să nu aibă prea multe (preferabil deloc) arome artificiale.

Citricele

Citricele sunt bogate în vitamina C şi ajută corpul în eliminarea toxinelor. Vitamina C întăreşte pereţii vaselor de sânge şi ajută la o mai bună circulaţie a acestuia. Consumul zilnic de lămâi, portocale sau grepfrut este recomandat fie ca atare, fie sub formă de fresh sau limonadă.

Oţetul de mere

Acesta are un conţinut mare de potasiu, magneziu şi calciu, elemente care elimină toxinele din organism şi previn retenţia de apă, în special în jurul coapselor şi al stomacului.

Ardeiul gras

Consumul ardeiului este indicat zilnic, deoarece scade pofta de mâncare şi ajută la eliminarea grăsimilor, înainte ca acestea să se depună şi înainte de a se forma celulita. Ardeiul este tonifiant şi dezinfectant, limitând stocarea grăsimilor în organism.

Ceaiul verde

Ceaiul verde are o componentă specifică numită polifenol, care determină organismul să consume mai multe calorii şi prelungeşte durata de viaţă a fibrelor de colagen. Este recomandat să se consume maxim o jumătate de litru pe zi şi preferabil între mese, pentru a nu afecta absorbţia fierului.

Apa

Cel  mai la îndemână aliment şi totuşi cel care rămâne mereu în plan secund. Pentru a elimina toxinele din organism, care reduc elasticitatea pielii şi încetinesc circulația sanguină, este necesar să consumăm minimum 1.5 l de apă pe zi.

Chiar dacă aceste alimente sunt cunoscute pentru faptul că ard grăsimile sau te ajută la detoxifierea organismului, efectul lor va fi maxim doar dacă le integrezi într-un stil de viaţă sănătos alături de mult sport.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *