logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Alegerea măștii de față în funcție de tipul de ten

Un ten sănătos este în primul rând un ten îngrijit. Deși nu sunt considerate elemente esențiale în rutina de îngrijire zilnică a pielii, măștile au un rol esențial pentru menținerea unui ten frumos și sănătos. Cu toate acestea, tenul nostru este unic, de aceea este important să știm care mască este cea mai bună pentru tenul nostru. Pentru o îngrijire optimă a tenului este important să utilizăm masca cea mai potrivită pentru tipul nostru de piele.

Tenul gras

Masca cu argilă este cea mai bună alegere pentru tenul gras sau mixt. Măștile cu argilă sunt ideale pentru curățarea tenului gras și pentru micșorarea porilor. Mai mult, ele sunt recomandate pentru tenul gras, cel predispus la acnee sau mixt. Fie că utilizăm o mască din argilă albă, galbenă, roșie, verde sau gri, cu siguranță tenul nostru se va simți răsfățat. Aplicând o mască pe bază de argilă, vom asigura tenului nostru un aspect curat și catifelat. Argila naturală este un tratament ideal pentru tenul nostru. De asemenea, măștile din argilă sunt benefice pentru tenul sensibil.

Tenul mixt

Tenul mixt necesită o atenție deosebită fiindcă este gras în zona „T” sau anumite zone și uscat în altele. Așadar, alegerea produselor de îngrijire cele mai potrivite este puțin mai dificilă. Pentru tenul mixt sunt recomandate măștile de îngrijire cu argilă, cu albuș de ou sau măștile revitalizante cu castraveți.

Tenul normal

Poate credeți că dacă aveți un ten normal nu este nevoie să aplicați măști de îngrijire. Total greșit. Chiar dacă tenul vostru este normal, în timp el suferă modificări și se poate transforma într-un ten uscat sau gras. Dacă aveți un ten normal, atunci puteți utiliza mai multe tipuri de măști pentru față. Măștile cu iaurt, cu gălbenuș de ou sau banane și căpșuni sunt doar câtva dintre măștile recomandate pentru tenul normal. Puteți utiliza o mască care să vă ofere strălucire, una pentru curățare profundă sau pentru piele sensibilă.

Tenul uscat

Persoanele cu tenul uscat folosesc măști care au efecte opuse comparativ cu măștile pentru tenul gras. Măștile pentru tenul uscat trebuie să asigure tenului hidratarea de care are nevoie. Măștile gel au efecte benefice pentru tenul deshidratat. Dacă aveți un ten uscat evitați măștile care conțin argilă, acizi sau sulf, fiindcă pot cauza iritații și provoacă deshidratarea pielii.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *