Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Arta de a umbla pe tocuri

O femeie care știe să umble pe tocuri e considerată automat mai elegantă și mai încrezătoare în propriile forțe. Însă asta se întâmplă doar când știi să folosești tocurile ca un atu, nu atunci când de-abia știi să îți menții echilibrul. Ca să fii grațioasă atunci când umbli pe tocuri, urmărește sfaturile de mai jos.

Menține privirea înainte

Este foarte important să ai o postură impunătoare atunci când porți tocuri. Dacă stai cocoșată, crăcănată sau cu ochii înspre podea tot timpul, nu vei fi deloc grațioasă și impunătoare. Dacă stai dreaptă și cu privirea în față, uitându-te în jos doar din când în când ca să poți vedea unde calci, vei fi percepută ca fiind încrezătoare.

Imaginează-ți că porți tocuri mai înalte

Imaginează-ți că tocurile pe care le ai în picioare sunt mai înalte cu 2-3 cm decât sunt de fapt. Asta te va ajuta să te simți mai în control în ceea ce privește echilibrul și mersul în sine. Astfel vei călca ceva mai lin decât apăsat. În aceeași ordine de idei, este important să calci întâi cu tocul și apoi cu restul tălpii, pentru a obține un echilibru mai bun.

Imaginează-ți o linie dreaptă

Mersul pe tocuri e ca un exercițiu de mers în linie dreaptă. Trebuie să pui un picior în fața celuilalt și să mergi cât de drept posibil. Nu e bine să mergi crăcănat, nu te ajută la echilibru, însă trebuie să ai grijă să nu cazi nici în extrema cealaltă când aproape îți încrucișezi picioarele încercând să umbli. Ca să exersezi, ține o portocală mai mare între coapse și încearcă să faci câțiva pași fără să cadă portocala.

Coborâtul scărilor pe tocuri

Dacă ți se pare complicat să cobori scările fiind încălțată cu tocuri, gândește-te la modul în care calci când cobori. Dacă întinzi vârful spre următoarea scară, îți vei pune singură piedici având în vedere că ai călcâiul mai ridicat decât vârful. Încearcă să cobori atingând scara în același moment cu talpa întregului pantof. Adică, tocul și talpa pantofului trebuie să ajungă în același moment pe următoarea scară pentru ca tu să îți poți menține echilibrul.

Fuga pe tocuri

Primul lucru pe care mă simt obligată să ți-l spun e că nu e recomandat să fugi pe tocuri. Fugitul cu încălțăminte cu toc înalt poate dăuna atât pantofului, cât și piciorului (în special gleznei). Dacă totuși trebuie să fugi pe tocuri, fă pași mici, menține genunchii fermi și ușor îndoiți, ca să poți atenua șocul inițial al momentul când tocul se întâlnește cu podeaua.

Sfaturi practice

Cumpăratul unor tocuri potrivite necesită să probezi cât mai multe perechi posibil. Asigură-te că nu îți sunt nici prea mari pantofii, dar nici nu te strâng sau jenează și dacă îi porți pentru prima dată, folosește pernuțe de silicon pentru tălpi și călcâie. Totodată, dacă nu ești convinsă că poți să îți menții echilibrul sau confortul cât timp ești pe tocuri, optează pentru o pereche de sandale cu talpă ortopedică sau cu toc gros.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *