Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
parfum
parfum

Cum să alegi un parfum în funcție de anotimp

Alegerea unui parfum depinde foarte mult de starea în care ne aflăm atunci când cumpărăm unul și de plăcerile noastre. Dar trebuie să ținem cont și de sezonul în care o să îl purtăm, deoarece riscăm să avem un parfum mult prea dulce pentru lunile de vară atunci când căldura poate influența foarte mult mirosurile din jurul nostru. Indiferent dacă alegi doar parfumuri Armani sau pe cele pe care le găsești în magazinul de beauty din orașul tău, ține cont de notele pe care le conțin și potrivește-le anotimpului și stării tale.

Iarna

Iarna este una dintre cele mai magice sezoane și este plină de arome precum scorțișoară, miere și vanilie regăsite în prăjituri cu tematică și în băuturile calde. Pentru lunile friguroase, pline de zăpadă, alege un parfum oriental, cu note de vanilie, scorțișoară, tămâie, chihlimbar sau mirodenii. Aceste note se disting mult mai ușor datorită temperaturii reci care le oferă tot timpul necesar să iasă la suprafață. Lipsa activității și a mirosurilor puternice de afară, îți oferă posibilitatea să te concentrezi mai mult asupra aromelor exotice orientale care sunt și puternice, și calde. Iar pentru că încă este iarnă afară, îți recomand celebrul parfum Armani Si, pe care și eu abia aștept să îl achiziționez.

Primăvara

Primăvara, natura revine la viață, iar toată lumea este mai fresh și mai fericită. Odată cu temperaturile crescânde, buna dispoziție crește și ea, iar această stare trebuie să fie complementată de un parfum cu aromă verde. Pentru asta, alege-le pe cele cu note clare și proaspete precum mentă, busuioc, floare de portocal etc.

Vara

Vara este anotimpul vacanțelor, a plimbărilor lungi de seară și a fructelor zemoase. Pentru a contrasta căldura verii, alege parfumuri fresh și răcoroase, pe care să le aplici mai ușor pentru a nu crea o aromă prea intensă. Notele cele mai potrivite pentru această perioadă sunt bergamota, trandafir, iasomie, mimoza și floaea de portocal.

Toamna

Toamna ne pregătim de sezonul rece și ne bucurăm de ultimele seri călduțe în care să facem o plimbare prin parc. De asemenea, este anotimpul cel mai colorat, atunci când frunzele încep să ne ofere un spectacol de culoare de neegalat. Tocmai de asta, și parfumul de toamnă trebuie să fie cu arome de lemn, în special note calde și de mosc precum patchouli, vetiver, lemn de santal, chihlimbar și lichen.

Reka

Reka

Reka este o persoană mereu în dezvoltare. O plictisește plictiseala și vrea mereu să facă ceva noi și să descopere un subiect bun. A terminat un Master în Relaţii Publice, dar şi-a continuat visul de a deveni scriitoare. Speră ca într-o zi să își publice cartea, care e în curs de finalizare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *