Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Când ştii că eşti o femeie matură?

Maturizarea nu este o chestiune de vârstă. Poţi să ai 20 de ani şi să fii o tânără destul de matură, dar în același timp poţi să ai 35 de ani şi experienţele tale să nu te fi ajutat la nimic. Asta fiindcă maturitatea nu este o stare mentală, nu o atingi odată cu trecerea timpului, ci este o atitudine vizavi de viaţa pe care o ai şi deciziile pe care le iei. Există femei tinere care au multe planuri, care ştiu ce vor de la viaţă şi se luptă să-şi îndeplinească visurile în fiecare zi. Chiar dacă sunt tinere au caractere puternice, pot lua decizii şi ştiu unde vor să ajungă. În același timp, există femei care ajung la 40 de ani plictisite, obosite, nefericite și care nu fac nimic să îşi schimbe viaţa şi aşteaptă mereu ca alţii să ia decizii în locul lor.

Când poţi să ştii că eşti o femeie matură?

1. Când îţi accepţi trecutul aşa cum e. Când priveşti în urmă fără regrete şi îţi asumi consecinţele deciziilor pe care le-ai luat atunci. Ştii în adâncul tău că în acele momente ai ales ceea ce credeai că va fi cel mai bine pentru viitorul tău. Dacă încă jelești trecutul înseamnă că nu poţi înainta cu mintea deschisă spre viitor.

2. Când nu îi mai faci pe ceilalţi responsabili pentru fericirea ta. Nu mai aştepta nimic de la nimeni şi începe să clădeşti tu ceva care să te facă fericită. Apoi împarte bucuria de a trăi cu partenerul de viaţă, cu prietenii, părinţii, copiii.

3. Când te debarasezi de frică. În special de frica de singurătate. O femeie care încă se bazează pe compania celor din jur şi nu se simte confortabil singură, e o femeie care e gata să facă multe compromisuri pentru asta. O femeie matură nu se teme de viaţă, de greutăţile ce vor veni. Ştii vorba aia „un șut în fund e un pas înainte”, „ce nu te omoară te face mai puternic”.

4. Când vezi moartea ca un fapt integrat în viaţă şi eşti gata să o înfrunţi. Când îi păstrezi în suflet şi în memorie pe toţi cei dragi care au murit, dar nu lași asta să îţi afecteze total viaţa. Plângi, te ridici din nou şi mergi înainte. Plângi, te ridici din nou şi înveţi să accepţi moartea, fiindcă nimeni nu o poate trişa.

5. Când cunoşti valoarea banilor. Când poţi să mergi prin mall fără să cumperi nimic dacă nu-ţi permiţi asta. Când ştii că nu creşti odată cu contul tău bancar. El creşte, dar tu trebuie să rămâi aceeaşi femeie modestă, echilibrată şi generoasă.

6. Când eşti conştientă de puterea unui gest. Ajută fără să aştepţi nimic la schimb. Fiindcă toate lucrurile bune pe care le faci, le faci pentru tine, nu pentru restul. O conştiinţă împăcată, înseamnă un pas imens spre o viaţă mai bună, mai fericită.

7. Când eşti dispusă să rişti. Când poţi să îi spui şefului în faţă că nu te tratează corespunzător, chiar dacă rişti să te dea afară. Când ai puterea să ieşi dintr-o relaţie abuzivă, chiar dacă nu se întrevede nimeni la orizont. Când îţi cunoşti valoarea şi nu mai eşti dispusă să faci compromisuri, fiindcă nu te temi de nimic.

8. Când reuşeşti să accepţi că oamenii sunt diferiţi. Ei nu trebuie să gândească ca tine, să acţioneze ca tine, să fie ca tine. O femeie matură are puterea de a se pune în locul oricui şi poate să înţeleagă orice situaţie, fără să îşi impună convingerile.

Aşadar, tu eşti o femeie matură?

Picture of Natasa

Natasa

Nataşa se consideră o femeie puternică, cunoscătoare bună a relaţiilor dintre sexe. Articolele scrise de ea sunt adresate femeilor, în special sfaturi despre relaţii, dragoste şi sex.

Comentarii

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *