logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cosmeticele în călătoria cu avionul

Când mergi într-o călătorie cu avionul și ești o femeie căreia îi place să se machieze și să folosească diverse cosmetice, te poți afla într-un impas când nu știi ce și unde să împachetezi. Pentru că și eu am întâlnit problema asta și știu ce înseamnă stresul de a-ți împacheta cosmeticele astfel încât să nu îți fie confiscate la poartă ți-am pregătit o scurtă listă cu ce poți pune în bagajul de mână și ce trebuie să pui la cală.

Bagajul de mână

Ai voie să duci în avion cu tine până la 1l cumulat de produse lichide sau gel (ține minte că asta include TOATE lichidele și gelurile din bagajul de mână, nu doar cele cosmetice), însă niciunul dintre produse nu trebuie să depășească 100 ml. Pune în bagajul de mână doar esențialele de care nu te poți lipsi până la destinație: un mini deodorant, un gloss, concealer, mascara, balsam de buze și eventuale alte necesități. Pune-le pe toate într-o punguță cu ziplock transparentă, ca să treacă cu bine de controlul vamal.

În bagajul de cală

Practic aici poți pune toate produsele cosmetice de care ai nevoie cu câteva condiții: să nu depășești limita de greutate fiind principala. Condițiile pe care ți le sugerez eu sunt cele legate de cum împachetezi cosmeticele în bagajul de cală astfel încât să nu te trezești la destinație cu ambalaje explodate de la presiunea schimbată (știi cum îți pușcă urechile când se schimbă presiunea atmosferică? Același lucru se întâmplă și cu sticluțele sau tuburile de cosmetice, dacă acestea conțin aer în ele). Ca să le protejezi strânge tuburile cu creme și geluri astfel încât să iasă aerul din tub. Dacă ai sticluță la fondul de ten, pune-l într-o pungă, ca în cazul în care se întâmplă ceva să nu împroaște tot bagajul. Totodată e important să pui cosmeticele în centrul valizei, astfel le vei proteja pe fiecare parte de eventualele trânte pe care le va lua bagajul în timp ce e mânuit de angajații aeroportului.

Ca un truc în plus, împrietenește-te cu produsele travel sized, sau dacă nu sunt disponibile, cumpără niște flacoane goale refolosibile și pune doar atât produs cât ai nevoie. Eu obișnuiesc să păstrez mostrele la pliculeț pentru ocaziile astea. Astfel știu că încerc o cremă nouă și o analizez, în timp ce scap și de un flacon în plus în bagaj.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.