Crema de mâini este un produs cosmetic accesibil și esențial în viața de zi cu zi. Este folosit de femei, copii și chiar bărbați. Cremele diferă între ele nu doar prin compoziție, ci și prin efectul lor asupra pielii. Prin urmare, atunci când alegeți un produs, identificați mai întâi de toate scopul utilizării acestuia (hidratare, protecție, nutriție). Pielea mâinilor este foarte delicată și vulnerabilă, deci are nevoie de o îngrijire specială și atentă. Din cele mai vechi timpuri, femeile au folosit o varietate largă de remedii naturale, pentru a-și menține frumusețea și tinerețea pielii mâinilor, însă astăzi totul a devenit mult mai ușor. Este suficient doar să găsiți produsul potrivit de îngrijire a mâinilor și să îl utilizați în mod regulat. În același timp, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la probleme atât de frecvente, cum ar fi: descuamarea, uscarea sau exfolierea pielii.
Compoziția unei creme de mâini
Cele mai comune ingrediente sunt:
- Uleiuri purtătoare sau uleiuri de bază. Acestea se adaugă la aproape toate tipurile de creme pentru mâini, au un efect de vindecare și hidratare, protejează în mod fiabil pielea. Perfect combinat cu alte componente. Cele mai des utilizate uleiuri sunt: nucă de cocos, jojoba, migdale, vitamina E.
- Emolienții au o textură destul de groasă, hidratează perfect și netezesc pielea. Ca parte a produselor de mână, emolienții sunt untul de cacao, untul de shea, ceara de albine, lanolina.
- Mineralele și vitaminele sunt incluse în toate cremele pentru mâini https://makeup.ro/categorys/214169/. De exemplu, vitamina E este adesea adăugată la compoziția agenților de vindecare și vitamina A este adesea adăugată cremelor anti-îmbătrânire. Vitaminele C și K și zincul pot fi, de asemenea, conținute.
- Extractele din plante, plantele medicinale, uleiurile esențiale sunt cele mai comune ingrediente găsite în creme. Mușețelul și aloe au proprietăți hidratante excelente. Ovăzul și ceaiul verde întineresc pielea, în timp ce menta conferă cremei o aromă ușoară plăcută și oferă un efect răcoritor. De asemenea, ingredientele populare sunt lemnul de santal, lavanda, uleiurile de lămâie.
- Arome, coloranți. Acestea nu sunt cele mai importante componente, dar sunt adesea folosite. Se recomandă utilizarea acelor produse care nu conțin substanțe artificiale.
Apa se găsește în orice fel de cremă. Ea este cea care acționează ca un liant pentru toate celelalte componente și ajută la îmbunătățirea proprietăților hidratante ale produsului. De asemenea, neutralizează conținutul de grăsime al unor componente, cum ar fi lanolina sau cacao.
Ce cremă de mâini să alegi?
Alegeți crema de mâini care conține extracte naturale și uleiuri, care accelerează procesul de regenerare a pielii. Produsul trebuie să includă acid hialuronic. Acest lucru protejează pielea de efectele negative ale razelor ultraviolete. Înainte de a cumpăra orice cremă, trebuie să efectuați un mic test – un produs de înaltă calitate este absorbit rapid și ușor, nu există urme grase pe piele și nu provoacă o reacție alergică. Este recomandabil să opriți alegerea pentru acele produse care conțin ulei de soia și provitamine.
Utilizarea corectă a unei creme de mâini
Trebuie aplicat cel puțin de două ori pe zi. Mișcările ar trebui să fie ușoare în direcția de la vârful degetelor la încheieturi – în acest fel pielea se va îndrepta și nu va face cute. Este imperativ să ungeți unghiile cu cremă de mâini, astfel încât acestea să primească și substanțe utile. Dacă nu tot produsul este absorbit (acest lucru se întâmplă cu un produs gras), merită masat timp de 3-5 minute – pielea încălzită va accepta mai multă cremă. Îndepărtați rămășițele cu un prosop de hârtie.
Cel mai popular produs pentru îngrijirea mâinilor este crema și importanța acestuia nu trebuie niciodată subestimată. Pe lângă faptul că remediul cosmetic hrănește, hidratează, tonifică pielea, are și un efect antiinflamator, normalizează circulația sângelui, îmbunătățește microcirculația pielii. După aplicare veți simți un rezultat instantaneu: pielea va deveni moale, satinată și catifelată!