Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Cum să camuflezi acneea prin machiaj

Coșurile ies ca urmare a porilor înfundați cu sebum și mizerie sau pe bază hormonală și e recomandat să ai o rutină de îngrijire (stabilită de dermatolog) pentru a diminua sau elimina apariția acestora. Totuși, în momentele când te trezești cu un coș pe față fix în ziua în care trebuie să îți faci poze sau în care ai o întâlnire importantă, e bine să știi cum să îl camuflezi. Iată câteva indicații despre cum să faci asta.

Redu inflamația

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să reduci inflamația de pe piele. Pentru a face asta trebuie să aplici gheață sau un pliculeț (folosit) de ceai, ținut puțin la rece. Pentru roșeață poți opta chiar și pentru o picătură de soluție pentru ochi obosiți (funcționează pe același principiu și pentru coșuri – contractarea vaselor de sânge din zonă).

Curăță zona

Foarte important este să cureți zona cu un cleanser blând, astfel încât să îndepărtezi impuritățile de pe piele și să previi creșterea coșului pe parcursul zilei. Produsul de curățare trebuie să fie blând și nu foarte abraziv pentru ca să nu îți irite pielea mai tare. După ce ai făcut acest pas asigură-te că îți hidratezi bine pielea, pentru ca machiajul să nu scoată în evidență zonele uscate.

Aplică corector verde

În machiaj, corectorul nu este neapărat de culoarea pielii. Pentru a elimina diferite decolorări ale pielii e nevoie să aplicăm teoria culorilor (da, teoria culorilor pe care ai învățat-o în clasele primare la orele de desen). Astfel, pentru a scăpa de culoarea roșie cauzată de inflamarea pielii, va trebui să folosești un corector verde. Aplică-l doar în zona roșie, cu o pensulă curată și tapotează ușor cu degetul (curat) peste, astfel încât să acopere zona.

Aplică corector în nuanța pielii

Apoi vei trece din nou cu un corector peste zona respectivă, însă de această dată optează pentru unul într-o nuanță cât mai apropiată de nuanța pielii tale. Practic, acum vei camufla verdele cu care ai camuflat roșeața. Repetă exact aceiași pași ca și la aplicarea corectorului verde.

Aplică pudră minerală

În final, aplică un strat de pudră minerală (pudră pulbere, în nuanța pielii tale) pentru a fixa corectorul în locul în care l-ai pus și pentru a camufla eventualul cap alb al coșului. Încearcă să faci aplicarea cât mai ușoară, folosindu-te de o pensulă pămătuf, ca să nu miști corectorul din loc.

Astfel te vei putea bucura de poze/eveniment fără să simți că coșul îți ia din strălucire. Ține doar minte că aceasta este o soluție de moment, nu un tratament. Este foarte important să descoperi cauza din care îți apar coșuri și să încerci să o tratezi cu ajutorul unui regim riguros de îngrijire. Totodată nu uita să îndepărtezi machiajul la finalul zilei pentru a lăsa pielea să respire.

Cover - Sursă foto: dreamstime.com
Picture of Anca

Anca

Anca este o persoană pasionată de muzică, machiaj și blogging și crede cu tărie în pozitivitate și diplomație. Apreciază arta și o cafea bună. Are câte un stil de muzică preferat pentru fiecare stare sufletească.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *