logo
Search
Generic filters
Exact matches only

De ce pensule ai nevoie pentru machiajul feței

Machiajul feței este unul dintre cele mai esențiale și mai „precise” părți ale acestei activități. Spre deosebire de machiajul ochilor, unde rolul fardurilor este în primul rând artistic, pentru ten, machiajul are rolul de a corecta. Astfel, pensulele pe care le folosești în aplicarea produselor de față pot face toată diferența. După ce ai descoperit diferența dintre fibrele naturale și cele sintetice și ai ales pensula pentru fond de ten potrivită pentru tine, te invit să continui să afli ce pensule ți se potrivesc, în funcție de nevoile pe care le ai.

Pensula pentru corector

pensula-pentru-corector_23248257

Sursa foto: © Faithiecannoise

Corectorul și anticearcănul au funcția de a acoperi ceea ce fondul de ten nu reușește să acopere de unul singur. În funcție de consistența acestor produse, poate fi nevoie ca ele să fie aplicate cu degetul (în special atunci când produsul e unul sub formă de baton) sau cu o pensulă (mai ales când produsele sunt cremoase sau fluide). Pensula pentru corector este una cu fibre sintetice și rigide, având, de cele mai multe ori o formă plată. E o pensulă mică, care permite finisarea machiajului și cu ajutorul căreia pot fi lucrate porțiuni mici sau zone greu accesibile.

Pensula pentru pudră

pensula-pentru-pudra_2803781

Sursa foto: © Timur Suleymanov

Pudra trebuie aplicată pentru a fixa machiajul, iar pentru asta, e nevoie de o pensulă pufoasă care să distribuie uniform produsul pulbere pe ten și care să finiseze machiajul feței într-un mod cât mai bun. Din acest motiv, o pensulă din fibre naturale este indicată, însă dacă preferi fibrele sintetice, caută una care să fie cât mai pufoasă și moale, nicidecum rigidă.

Pensula pentru fard de obraz

pensula-pentru-blush_51342397

Sursa foto: © Voyagerix

Asemeni celei pentru fond de ten, și pensula pentru fard de obraz poate avea mai multe forme, în funcție de modul în care preferi să aplici fardul. Diferența majoră este faptul că aceasta este realizată, de cele mai multe ori, din fibre naturale (de capră). Asta pentru că majoritatea fardurilor de obraz sunt produse pudră, presate. Cu toate aceasta, blush-ul poate fi aplicat și cu degetele (în special cel cremă sau cel lichid) și cu pensule cu fibre sintetice sau chiar cu o pensulă „duo fiber”. Totuși, cea mai obișnuită pensulă pentru fard de obraz este cea pufoasă, cu firele de păr tăiate în unghi, pentru că aceasta ușurează aplicarea blush-ului pe orice formă a feței. Această pensulă difuzează foarte bine produsul pe ten. O altă pensulă des întâlnită este una ovală, care aplică produsul puțin mai concentrat.

Pensula pentru iluminator

pensula-pentru-iluminator_7409305

Sursa foto: ©  Kuleczka

Iluminatorul poate fi aplicat cu o pensulă pentru detalii sau chiar una asemănătoare celei pentru blush. În funcție de produsul pe care îl aplici, îți recomand să optezi pentru o pensulă plată, cu fibre sintetice (dacă aplici un iluminator lichid sau cremos) sau o pensulă pufoasă, care difuzează bine fardurile pulbere.

Pensula evantai

pensula-evantai_25067603

Sursa foto: © Serrnovik

Probabil că majoritatea începătoarelor în domeniul machiajului sunt intimidate de această pensulă, pentru că scopul ei poate fi neclar. Aceasta este utilă pentru momentele când zona de sub ochi necesită curățare. Totodată, poate fi folosită pentru a aplica iluminatorul pe pomeți, într-o manieră mai puțin difuză.

Pensula pentru conturarea feței

pensula-pentru-contur_38436895

Sursa foto: © Puhhha

Această pensulă poate fi asemănătoare cu cea pentru fard de obraz. Scopul ei este să definească anumite zone ale tenului, cu ajutorul unor produse care pot fi cremoase sau pudră. La fel ca în cazul celorlalte pensule, și aceasta este folosită în funcție de tipul de produs pe care îl folosești. Dacă optezi pentru un produs compact, alege o pensulă din fibre naturale, dar destul de rigide încât să îți ofere acea definire a pomeților sau maxilarului. Este recomandat să fie o pensulă densă, pentru a concentra produsul în zonele necesare, dar care totuși să reușească să difuzeze produsul, astfel încât acesta să nu fie sesizabil.

În cele din urmă, clasificarea pensulelor de machiaj este făcută doar pentru a oferi un oarecare ghidaj în cum se utilizează acestea, însă dacă tu vrei să folosești pensulele în alt mod decât cel indicat și obții un rezultat care te încântă, nu este încălcată nicio regulă.

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *