Cum să îţi revii după un divorţ în 25 de paşi simpli

Un divorţ e o traumă. Mai ales dacă l-ai iubit şi dacă el a fost cu iniţiativa. Chiar dacă ai fost de acord şi te-ai gândit şi tu că relaţia voastră nu mai are nici o şansă, tot e greu să treci peste un divorţ. Ruptura, amintirile, împărţitul bunurilor, poate scandalul pentru custodia copiilor te termină psihic şi emoţional. Tot ce îţi doreşti e să tragi un somn bun, iar când te trezeşti să afli că a fost un coşmar. Din păcate realitatea divorţului o vei simţi cel puţin 1 an, aşa că pregăteşte-te pentru un război cu proprii demoni, propriile gânduri şi vise năruite. Vin în ajutorul tău și îți ofer suport moral printr-o listă cu 25 de lucruri pe care să le faci că să-ţi revii mai uşor după divorţ.

1. Iniţiază o terapie prin călătorie. Oamenii de pe drum, poveştile lor de viaţă, locurile noi vor fi un mediu propice pentru a începe o nouă viaţă.

2. Fă curăţenie în casă şi depozitează într-un loc tot ce ţine de trecut: fotografii, suveniruri, cadouri şi tot ce îţi aminteşte de el. Pentru a nu da faţă cu ele zilnic, ascunde-le în debara, până ce treci de perioada asta.

3. Ascultă muzică. Învaţă versurile şi cântă. La început vei căuta doar melodii triste, în care să te regăseşti, apoi încetul cu încetul vei trece pe melodii mai uşoare, calmante şi chiar vesele.

4. Ieşi cu prietenele. Nu trebuie să treci peste aceste momente singură. Caută compania persoanelor dragi şi povesteşte prin ce treci şi ce ţi se întâmplă.

5. Renunţă la verighetă şi cumpără-ţi un nou inel în schimb. Unul aşa cum ţi-ai dorit întotdeauna.

6. Fă un maraton TV. Vizionează sezoane întregi din serialul preferat, dacă ai timpul necesar. Vei trece mai uşor peste zilele negre.

7. Învaţă să te faci fericită singură. Citeşte, găteşte, dansează, plimbă-te şi fă sport.

8. Începe noi hobby-uri şi activităţi care să-ţi ocupe timpul şi mintea. Cursuri de gătit, de înot, de tenis sau de fotografie sunt doar câteva idei.

9. Redecorează casa. Uită-te prin reviste şi pe site-uri online pentru idei şi schimbă tot. Dacă tot faci curăţenie şi ordine în viaţa ta, atunci fă şi în spaţiul în care locuieşti.

10. Stai departe de cluburi. Multe femei tinere cred că petrecerile sunt soluţia salvatoare, însă de îndată ce nu găsești un potenţial iubit sau amant, brusc te copleşesc amintirile din perioada în care nu trebuia să treci prin asta fiindcă erai căsătorită.

11. Răspunde la provocările și invitațiile prietenilor. E momentul să îți redescoperi prietenii și afecțiunea pe care aceștia ți-o poartă, prin faptul că petreci mai mult timp cu ei.

12. Uită-te la filme cu mesaje pozitive sau motivaţionale. Încearcă să eviți genurile romance sau dramă, momentan ai parte de destulă dramă în viaţa ta.

13. Învaţă să spui NU! În special fostului soţ care poate te va căuta, uneori din remuşcare, alteori pentru o partidă de sex.

14. Fă voluntariat. Caută să ajuţi alte persoane cu probleme. Ajutând copii, vârstnici sau de ce nu, alte femei divorţate, vei vedea că situația ta nu e chiar așa de rea.

15. Flirtează. Cea mai bună metodă de a trece peste fostul, e să încerci să-l găsești pe următorul.

16. Socializează. Înscrie-te în cât mai multe cluburi. Încearcă să cunoști cât mai mule persoane noi, caută asociațiile care organizează mereu astfel de evenimente pe diverse teme.

17. Mergi la fitness. Dacă faci ceva pentru silueta ta, cu siguranţă te vei simţi mai bine.

18. Fă terapie prin shopping. Dacă tot ai început o cură de remodelare corporală, încearcă şi o schimbare de look!

19. Cere sfaturi de la alte femei divorţate. Ele te înţeleg cel mai bine fiindcă au trecut şi ele prin ceea ce treci tu.

20. Notează-ţi toate lucrurile rele din timpul căsniciei! În timp îți vei da seama că decizia de a divorța a fost una corectă și că ai făcut ce este mai bine pentru tine.

21. Invită-ți prietenii la tine. Chiar dacă nu ai starea de spirit necesară, faptul că ştii că ai o obligaţie faţă de ei te va face să fii productivă.

22. Plângi când simţi nevoia să plângi! Sentimentele reprimate sunt distructive. Eliberează-te!

23. Fă ceva nou pentru tine. Dacă nu îl ai deja, încearcă să-ți iei permisul de șofer!

24. Pregăteşte un plan profesional acum că eşti total independentă! Fă un pas înainte și construiește-ți cariera.

25. Bucură-te de libertate! Fă tot ce visai să faci când erai căsătorită şi nu puteai! Iartă-l şi treci peste tot ce a fost. Lasă trecutul în urmă!

Natasa

Natasa

Nataşa se consideră o femeie puternică, cunoscătoare bună a relaţiilor dintre sexe. Articolele scrise de ea sunt adresate femeilor, în special sfaturi despre relaţii, dragoste şi sex.