logo
Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să scapi de senzaţia de rău din fiecare dimineaţă

greata dimineata

Senzaţie de rău pe care o am în fiecare dimineaţă dacă mă trezesc înainte de 8 am. Mă simt groaznic, mă doare stomacul, sunt ameţită, derutată, nu mă pot concentra, nu mă pot aduna şi nu reuşesc să fac nimic productiv. Aşa am fost din totdeauna poate de aceea am urat atât de mult perioada în care mergeam la şcoală. În fiecare zi era acelaşi chin.

Într-o zi le-am povestit colegelor, puţin jenată, problema mea. Mi-au spus să stau liniştită că aşa se simt şi ele, doar deaia beau atâta cafea. A două zi, fericită că am găsit salvarea mi-am făcut prima cafea din viaţă mea şi aşteptăm să-mi treacă. Nu mi-a plăcut niciodată gustul cafelei dar era pentru o cauza bună, eram dispusă să trec şi peste cele 2 linguriţe de zahăr fără care nu puteam să o înghit. Mă gândeam că dieta mea va avea de suferit dar nu şi stomacul, senzaţia asta de rău ce mă supara în fiecare dimineaţă avea să dispară!

Doar că nu a fost să fie aşa! Cafeaua în loc să domolească senzaţiile le-a amplificat. Am început să trepidez, să mă simt mai ameţită, să îmi fie şi mai rău. În ziua acea nu m-am dus la şcoală, iar a două zi aceaşi senzaţie de rău s-a instalat. M-am dus dezamăgită la şcoală şi le-am povestit colegelor care mi-au spus că sigur mi-am făcut eu o cafea prea tare, poate am hipertensiune şi atunci nu e bine, să încerc un cappucino. Deja nu mai era acelaşi entuziasm dar am încercat. Nu mi-a trecut. Cappucino era mai bun la gust, aş fi putut ajunge dependentă, dar nu a fost necesar fiindcă nu era o soluţie la problema mea.

După câţiva ani, la o discuţie cu colegele de muncă am fost surprinsă să aflu că cică e o ciupercă. Care aşa se manifestă la unii. Iar colegă care era sigură de spusele ei, fiindcă o avea şi ea, mi-a dat o serie de sfaturi foarte folositoare:

*Să îmi pregătesc micul dejun în avans şi să îl mănânc de îndată ce mă trezesc. E util să conţină şi ceva dulce de aceea am ales cereale integrale cu fructe uscate şi lapte.
*Să spăl vasele şi să duc gunoiul de cu seară. Pentru ca dimineaţă să nu fiu deranjată de cine ştie ce mirosuri ce îmi pot da stomacul peste cap.
*Să deschid geamurile larg în toată casa fix după ce mă trezesc. Aerul curat ajută să se oxigeneze creierul şi va dispărea mai repede senzaţia de ameţeală.
*Să fac câteva exerciţii de revigorare şi streching pentru muşchi, gât, cap, braţe, mijloc şi picioare.
*Să consum multă apă. Eu am început cu apă cu lămâie care îmi tăia şi greaţa specifică de dimineaţă dar după un timp am început să fac acid, aşa că am renunţat.
*Să iau două sumplimente zilnice de magneziu şi calciu efervescent.
*Să ies cât mai repede afară pentru a suplimenta aportul de vitamina D şi B.
Nu este cine ştie formulă miraculoasă dar pe mine toate aceste sfaturi m-au ajutat fiindcă după 1 luna senzaţia de rău mi-a trecut, iar azi pot merge fără problemele la serviciu, mă trezesc fericită dimineaţa şi simt că trăiesc mai sănătos!

Newsletter
Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi
*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Recomandări

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *