Search
Generic filters
Exact matches only

Cum să te machiezi dimineaţa în mai puţin de 10 minute

Mă gândesc cât timp îmi lua înainte să mă machiez! Eram genul de domnişoară care stătea în oglindă şi 30 de minute pentru a fi sigură că iese din casă perfect. Exerciţiul din fiecare dimineaţă mi-a ajutat la ceva, fiindcă azi pot să folosesc acelaşi număr de produse şi tehnică în doar 10 minute.

Iată cum poţi sări din pijamale şi să arăţi extraordinar în mai puţin de 10 minute:

În primul rând e indicat să ai o măsuţă de toaletă pe care să stea aliniate produsele de make-up pe care le folosești cel mai frecvent. Dacă nu, atunci alege o geantă de cosmetice unde să pui produsele şi nuanţele preferate ca să nu pierzi timp căutăndu-le. Tot ca să scurtezi din timp, în weekend curăţă-ţi produsele, ca să nu ai accidente! Pentru orice eventualitate, trebuie să ai pe aproape beţișoare de vată şi şerveţele demachiante, în caz de „accidente”.

Iar acum să trecem la treabă:

Minutul 1 – Revigorează-te!

Oferă străluciere feţei! Fugi la baie, spălă-te pe faţă până îndepărtezi sebumul acumulat peste noapte şi apoi foloseşte un demachiant bun. Spală-ţi dinţii şi foloseşte apă de gură. Acum eşti fresh!

Minutul 2 – Foloseşte cremă de faţă

Cu mişcări circulare, aplică crema de zi şi stai aşa câteva secunde până se aboarbe. Alege o cremă uşoară şi evita cremele ce se absorb greu, adică cele foarte grase sau cele uleioase care încarcă faţa. Dacă ai coşuri, foloseşte o loţiune specială, uşor tonică!

Minutul 3 – Fondul de ten

Fondul de ten îţi oferă prospeţime instant! Aplică produsul în centru şi întinde-l pe toată faţa într-un strat egal, cât mai subţire. Acoperă toate zonele feţei şi pune puţin şi pe gât, astfel încât nuanţa dintre faţă şi decolteu să nu fie vizibilă.

Citeşte şi despre Cum să scapi de cearcăne

Minutul 4 –Pudra şi perle autobronzante

Dacă e iarnă, e suficient să aplici puţină pudră care să fixeze fondul de ten. Alege o nuanţă potrivită pielii tale. Poţi folosi  un blush pentru a-ți colora puțin obrajii sau perle autobronzante, care îți dau un bronz natural instant! (Ai grijă, însă, să nu exagerezi)

Minutul 5 – Farduri

Aici se pierde cel mai mult timp fiindcă nu suntem hotărâte ce nuanţe să folosim. Pentru a nu pierde timp, cât timp îți pregătești faţa, gândește-te ce haine vei purta şi decide-te rapid care e culoarea potrivită. Pentru un efect mai vizibil alege nuanţe contrastante cu hainele şi nu identice!

Minutul 6 – Creionul de ochi

Creionul de ochi trebuie aplicat cu maximă atenţie că să nu strici tot machiajul. Nu te grăbi şi nu trasa o linie prea groasă, ci doar un contur uşor pe care apoi îl poţi fixa cu ajutorul tuşului! Vara, e indicat să folosești produse rezistente la apă.

Minutul 7 – Rimel

Rimelul alungește volumetric genele şi îți oferă o privire de pisică! Aplică un strat dublu pentru un efect mai intens!

Minutul 8 – Balsam

Balsamul ne protejează buzele! Vara e ideal să alegem formule cu factor de protecţie împotriva razelor UV, iar iarna unul cât mai hidratant care să ne protejeze de vânt puternic!

Minutul 9 – Rujul

Alege o nuanţă neutră dacă te grăbești! Rujul roşu sau cele închise la culoare necesită mai multă precizie, deci mai mult timp!

Vrei să ai buze mai mari? Citeşte 5 secrete de machiaj pentru ca buzele tale să pară mai mari

Minutul 10 – Un mic retuş

Acesta e minutul bonus, în caz de „accidente” (creion de ochi sau rimel întins, farduri care pătează etc). Dacă e totul perfect aruncă o privire de ansamblu, un ultim retuş şi poţi pleca.

Newsletter

Începe-ți dimineața cu o cană de cafea și articole interesante de la noi

*Respectăm dreptul la intimitate și luăm în serios protejarea datelor

Comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *